Izbor za gradonačelnike i guvernere

Birači širom SAD danas će se izjasniti o izboru više guvernera i gradonačelnika, kao i o nizu tema koje će biti iznete na referendum pred građane.

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2013.

18:52

Default images

Izbori za guvernera održavaju se u Virdžiniji i Nju Džersiju, dok Njujork, Boston, Detroit, Majami i Hjuston biraju nove gradonačelnike.

U Nju Džersiju će se birači izjašnjavati i o podizanju minimalca za dolar, pa bi ako referendum uspe u toj saveznoj državi, ubuduće minimalna zarada po satu iznosila 8,25 dolara.

Glasači u susednom Njujorku moći će da kažu da li se slažu sa otvaranjem sedam novih kazina, dok će oni koji žive u Teksasu, između ostalog, glasati o obavezi da se na izbore izlazi uz validan zvanični dokument koji sadrži fotografiju birača.

Građani Kolorada će, pošto su prošle godine izglasali legalizaciju marihuane za "rekreativno korišćenje", sada glasati o uvođenju poreza na drogu.

Prema tom predlogu, proizvođači marihuane bi ubuduće 15 odsto od svojih prihoda davali za popravku škola a deset odsto kao dodatnu taksu.

Procenjuje se da bi obrazovni sistem Kolorada godišnje od ovih poreza dobijao oko milijardu dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: