Iz suda na čelo Lekarske komore

Ginekolog dr Miodrag Stanić, protiv koga postoji optužnicu zbog smrti pacijenta, postavljen je za v.d. predsednika Regionalne lekarske komore Beograd piše Blic.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2013.

10:58

Default images

Prvo osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Stanića zbog smrti Jelice Panić (25).

Imenovanje je usledilo nakon smrti dr Spase Anđelića, predsednika Regionalne lekarske komore.

Predsednica Skupštine beogradske komore dr Branka Lazić je organizovala vanrednu telefonsku sednicu na kojoj je doneta odluka da dr Stanić bude v.d. predsednik do isteka mandata, saznaje "Blic".

Kako "Blic" nezvanično saznaje u lekarskoj komori Srbije, čiji je deo Reginalna lekarska komora Beograda, nisu želeli da dr Stanić postave za v.d, jer je to mesto bilo ponuđeno potpredsednici dr Veri Odanović, koja je, međutim, to odbila.

"Dr Stanić je na mesto potpredsednika beogradske komore izabran 2010. godine, pre nego što se sve desilo sa Jelicom Panić. Međutim, mi smo to mesto prvo ponudili drugoj doktorki, a pošto ono to nije želela, po zakonu smo onda morali da ponudimo dr Staniću", objašnjava izvor "Blica" iz Lekarske komore Srbije.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu proitv lekara "Beoklinike" Dragana Stanojevića, Miodraga Stanića i Bratislava Stamenkovića zbog sumnje da su počinili teško delo protiv zdravlja ljudi.

Optuženi se terete da su prilikom pružanja lekarske pomoći nesavesno postupali i time prouzrokovali pogoršanje zdravstvenog stanja Jelice Panić, koja je zbog toga umrla. Ona je trebalo da bude podvrgnuta rutinskoj operaciji, ali joj se stanje pogoršalo. Prebačena je u VMA, gde je umrla posle osam dana kome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: