Redžepi:Neprihvatljiv zahtev Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je u "potpunosti neprihvatljiv" zahtev prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Beta

Nedelja, 03.11.2013.

19:47

Default images

On je tražio da srpska policija zavede red na severu Kosova nakon incidenata na biralištima u severnoj Mitrovici.

Redžepi je u izjavi za prištinski portal Indexonline izjavio kako je dolazak srpske policije u potpunosti neprihvatljiv.

Prištinski politički analitičar Beljulj Bećaj takođe je ocenio nerealnim zahtev prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da policija Srbije sređuje stanje na severu Mitrovice posle incidenata na glasačkim mestima u Kosovskoj Mitrovici.

Bećaj je za agenciju Beta rekao da bi prihvatanje takvog zahteva značilo direktno ugrožavanje "nezavisnosti i državnih institucija Kosova".

Prema njegovim rečima, bilo bi sa druge strane dobro da srpska policija pomogne kosovskoj informacijama o kriminalnim grupama kako bi se obezbedila sigurnost za sve građane severa Kosova.

Oko 17 sati na tri glasačka mesta maskirani ljudi su upali na birališta, tukli ljude koji su se tamo zatekli razbijali biračke kutije. Vučić je tražio da međunarodna zajednica dopusti srpskoj policiji da zavede red u severnoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: