Program na crnogorskom na TV Kosovo

Generalni direktor Radio-televizije Kosova Mentor Ssalja imenovao je za glavnog i odgovornog urednika Programa na crnogorskom jeziku Predraga Despotovića.

Izvor: B92

Subota, 02.11.2013.

15:04

Default images

Imenovanje Despotovića predstavlja početak formalnog ustanovljenja i profilisanja posebnog programskog bloka za pripadnike crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu.

To je, takođe, kako se ocenjuje, još jedan, važan, korak u pravcu potpunog ustavnog priznanja statusa Crnogoraca na Kosovu kao manjinske nacionalne zajednice, kojoj, kao i drugima, pripada i pravo javnog informisanja na sopstvenom jeziku.

Program na crnogorskom jeziku, kao i programi drugih manjinskih zajednica, biće emitovan na Drugom kanalu RTV Kosova koji je od juna ove godine ustupljen za te potrebe.

Program će postepeno biti profilisan tako da će pokriti glavna polja interesovanja i nacionalnih potreba Crnogoraca na Kosovu, kao i drugih građana, poreklom iz Crne Gore.

Formiranje redakcije na crnogorskom jeziku podrazumijeva i tešnju saradnju Radio-televizije Kosova i Radio-televizije Crne Gore.

Predrag Despotović je rođen 1965. godine u Peći. Godine 1996. osnovao je, u Prištini, prvu privatnu radio stanicu na Kosovu, radio Coronu. Medijsko iskustvo je obogatio i osnivanjem i radom u Radio-televiziji Corona u Baru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: