Vulin: Kukavički napad na Pantića

Aleksandar Vulin osudio napad na zamenika Kancelarije za KiM Krstimira Pantića rekavši da je to kukavički napad koji je mogao da učini neko ko iskreno mrzi Srbe

Izvor: Tanjug

Petak, 01.11.2013.

23:52

Default images

Ministar bez portfelja zadužen za KiM je rekao da se ovom napadu mogu obradovati samo oni koji ne žele da se ZSO ikada formira.

Vulin je u izjavi Tanjugu rekao da je ovaj kukavički napad mogao da učini samo neko ko iskreno mrzi Srbe i ko hoće da se proces etničkog čišćenja Srba spovede do kraja.

"Jedini mogući motiv napada na poštenog, porodičnog i vrednog čoveka jeste njegova borba da Srbi preuzmu svoju sudbinu u svoje ruke. Niko se ovome neće više obradovati od neprijatelja Srba i onih koji ne žele da se Zajednica srpskih opština ikada formira i da Srbi budu svoji na svome sa svojom vladom i državom", ocenio je Vulin.

On je naveo i da se divi hrabrosti Pantića i pozvao Srbe da stanu i budu uz kandidata liste Srpska i izdrže i ne dozvole da vlast osvoje oni koje Srbi ne žele.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije je saopštila da je "užasnuta vešću" o napadu na Krstimira Pantića.

"Najoštrije osuđujemo napad na gospodina Krstimira Pantića i pozivamo EULEKS i OEBS da učine sve kako bi se krivci što pre pronašli, jer je potpuno jasno da privremene vlasti u Prištini to neće učiniti, kao što ni do sada nisu rasvetlili aposolutno ni jedan zločin počinjen nad Srbma u Pokrajini", navodi se u saopštenju.

Takođe, Kancelarija za Kosovo i Metohiju poručuje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da ih teror i nasilje ne smeju pokolebati, "već da nas sve zajedno to mora učvrstititi u odluci da u nedelju izađemo na lokalne izbore i izaberemo svoje najbolje predstavnike".

"Samo to će biti garancija da će Srbi na Kosovu i Metohiji moći da ostanu i opstanu", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: