Ne treba nam stranka zbog šefovanja

Lider LDP izjavio da niko u toj stranci demokratama nije predložio političku saradnju koja bi se završila stvaranjem nove partije da bi neko nekome šefovao.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 31.10.2013.

11:49

Default images

Čedomir Jovanović je, nakon predaje liste za izbore za Voždovac, rekao da je ta stranka razgovarala i s premijerom Ivicom Dačićem, vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, ali i s liderom DS, navodeći da ništa nije "krenulo naopako" u razgovorima s demokratama.

"Ako žele da budemo zajedno, hajde da to uradimo kako treba i bez ikakvog ucenjivanja, spletkarenja i intriga. Niko u LDP nije tražio ništa za sebe, niko u LDP nije predložio DS političku saradnju koja bi se završila stvaranjem efikasnije organizacije od koalicije naše dve stranke zbog toga što mi u LDP imamo strah od bilo kakvih izbora", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, DS se raspada, "mrcvari i sebe i nas", zbog čega im je poručio da ako žele da rade sa LDP, "hajde da to bude ozbiljan posao".

"Ako mislite da sa nama još jednom iskoristite ovaj grad, Voždovac ljude u Srbiji u projektu koji će trajati do 15. decembra, a posle toga opet ko preživi pričaće, onda to nije odogovor na potrebe ljudi u ovom trenutku", istakao je lider LDP.

Rukovodstvo DS, dodao je, pogrešilo je kada je odbilo veoma jasan stav LDP o saradnji, navodeći da su upravo liberali inicirali te razgovore.

Podsetimo da su se u ponedeljak u sedištu LDP-a u Siminoj ulici u Beogradu čelnici DS-a i LDP-a dogovorili da pripreme predlog zajedničkog političkog nastupa u parlamentu i javnosti.

DS je za sve oblike saradnje sa LDP-om, ali je protiv spajanja u jednu novu stranku i ne razmišlja o ujedinjenju. LDP, međutim, insistira na tome da samo nova stranka ima smisla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: