Ministar prosvete: Odgovaraće svi

Ministar prosvete Tomislav Jovanović, povodom trovanja osnovaca, kaže da će odgovarati svi koji su učestvovali u lancu pripreme, kontrole i distribucije hrane.

Izvor: B92

Sreda, 30.10.2013.

21:06

Default images

Ministar je izjavio večeras da je trovanje dece u osnovnim školama u Beogradu nedopustivo i da pokazuje poražavajuće stanje u društvu.

"Ovo pokazuje poražavajuće stanje u našem društvu i veliko je pitanje - dokle smo stigli, da li je to dno? Da neko uzme sebi pravo da može da isporučuje hranu, da kontroliše hranu, a pritom da je uopšte ne kontoliše, a da stradaju deca, koja predstavljaju našu budućnost", rekao je Jovanović Tanjugu prilikom posete bolnici u Tiršovoj, gde je oko 50 dece na ispitivanju.

Jovanović je rekao da veruje da će na prvoj sednici vlade biti doneta odluka da se sprovede istraga.

"To u 21. veku Srbija ne sme da ima, Srbija nema pravo da pravi greške prema deci, koja su najznačajnija", rekao je Jovanović.

On je naveo da je oko 50 dece na ispitivanju u bolnici u Tiršovoj ulici, dok je desetoro zbrinuto u dečjoj bolnici "Olga Dedijer" na Zvezdari i dodao da je stanje svih stabilno i pod stalnom kontrolom lekara.

"Oni su stabilno, pod kontrolom su lekara i uz izuzetno angažovanje medicinskog osoblja koje dežura obezbeđeni su im uslovi da budu dobro", rekao je Jovanović, koji je posetio decu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: