Uhapšen predsednik opštine Kovačica

Predsednik opštine Kovačica M. K. uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u podstrekavanju.

Izvor: B92

Utorak, 29.10.2013.

21:33

Default images

Uhapšeni su i direktor preduzeća AD "Vojvodina put" Pančevo M.Đ. i rukovodilac grupe "Gradnja" u tom preduzeću V.V.

M.K. je osumnjičen da je prekoračio granice službenog ovlašćenja i da je, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, 28. avgusta 2008. godine, zaključio ugovor sa preduzećem AD "Vojvodina put" o putarskim radovima u naseljenim mestima opštine Kovačica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, akciju su sproveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Pančevo u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Pančevu.

Sumnja se da je M.K.., kao predsednik opštine Kovačica, zloupotrebio službeni položaj, kao i da su ga na zloupotrebu podstrekavali M.Đ., direktor preduzeća "Vojvodina put", i V.V., rukovodilac u "Vojvodina putu" iz Pančeva.

Pomenuti putarski radovi se finansiraju iz sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina, ukupna vrednost posla je 320.000.000 dinara, a ugovorom je prihvaćeno da se, zbog navodnih dodatnih troškova, cena uveća za 25 odsto, odnosno za 80.000.000 dinara.

Na ovaj način, M. K. je, kako se navodi u saopštenju, omogućio da se preduzeću "Vojvodina put" Pančevo pribavi protivpravna imovinska korist u iznosu od 80.000.000 dinara, a na štetu Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: