Novosti: Vučić ide na Kosovo 31. X

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić trebalo bi da poseti Kosovo i Metohiju 31. oktobra, tri dana pred lokalne izbore u pokrajini, saznaju Novosti.

Izvor: B92

Subota, 26.10.2013.

22:05

Default images

Prema informacijama ovog lista, Vučić će insistirati da na KiM dođe zajedno sa ministrom bez portfelja Aleksandrom Vulinom, protiv koga je prištinsko pravosuđe izdalo nalog za hapšenje i pokrenulo istražni postupak.

Vicepremijer i lider naprednjaka planira da obiđe više srpskih enklava i naselja u pokrajini i da pozove sunarodnike da 3. novembra izađu na lokalne izbore i da preuzmu vlast i formiraju svoje institucije gde god je to moguće.

Kako saznaju Novosti, državni vrh Srbije sprema se i za žestoku diplomatsku akciju prema zvaničnom Briselu kako bi se tokom naredne nedelje omogućio svim političkim predstavnicima Beograda nesmetan ulazak u pokrajinu i učešće u predizbornoj kampanji.

Takođe, Srbija očekuje od EU da osudi izjave turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana koji je u Prizrenu poručio da je "Turska Kosovo, a Kosovo Turska".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: