Atina: Sukob desničara i levičara

Grčke levičarske struje i pripadnici stranke Zlatna zora sukobili se zbog odluke vlasti u Atini da suspenduju državno finansiranje te desničarske stranke.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.10.2013.

20:24

Default images

Više stotina levičara i oko 2.000 pristalica neonacista sukobili su se ispred sedišta Zlatne zore u centru Atine, javio je reporter agencije Frans pres.

Prema navodima grčke agencije ANA, protesti su završeni bez incidenata.

Supruga lidera Zlatne zore Nikosa Mihaloliakosa, koji u pritvoru čeka suđenje, rekla je da ta stranka ima "milione pristalica" i da će na kraju izaći kao pobednik.

"Milioni Grka nas podržavaju. A i ostali znaju da ćemo sa svojim liderom na čelu, vratiti sebi svoju zemlju", rekla je okupljenima Eleni Zarulia.

S druge strane, antifašističke organizacije pokušale su da zaustave akciju Zlatne zore.

"Poslati ubice u zatvor i razbiti paralelenu državu Zlatne zore", pisalo je na transparentu koji su nosili okupljeni levičari, aludirajući na navodne veze između neonacista i grčke policije.

Grčka skupština izglasala je sinoć suspenziju državnog finansiranja partije Zlatna zora, pošto se šest njihovih poslanika suočilo sa optužbama povezanim s "formiranjem kriminalne organizacije".

Ta mera usvojena je sinoć sa 235 glasova od ukupno 300 poslaničkih mandata, a na predlog 18 poslanika PASOK-a.

Usvojenim amandmanima omogućeno je neograničeno zamrzavanje finansiranja stranaka čije rukovodstvo je optuženo za umešanost u rad kriminalnih grupa ili terorizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: