SNS sigurna u pokrajinske izbore

Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio da je posle protesne šetnje DS, još sigurniji da treba raspisati pokrajinske izbore. DS:Šetnja nije za osvajanje vlasti.

Izvor: B92

Subota, 26.10.2013.

18:13

Default images

"Gotovo na svakom ćošku građani su na kolonu DS reagovali zviždanjem, uzvikivanjem parola 'lopovi', 'svi u zatvor' i još mnogo pogrdnijim uzvicima", saopštio je Gradski odbor SNS, i dodao da je sada još više ubeđen u ispravnost borbe koju vodi prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Navodi se da su funkcioneri DS "uplašeni" jer se iz dana u dan otkrivaju afere u kojima su oni postali milioneri, i u kojima su "uništena javna preduzeća i egzistencialno ugrožen i obespravljen narod".

"Naša stranka ima nikad veću podršku građana, a grčeviti otpor borbi protiv korupcije i kriminala i otpor u otkrivanju svih malverzacija kojima je ojađen naš narod poslednjih deset godina je stanje u kojem se nalazi DS", navodi se u saopštenju.

Više hiljada pristalica DS krenulo je u podne u protestnu šetnju u Novom Sadu kako bi iskazali protest zbog, kako su naveli, političkih hapšenja i represije.

Demokrate nisu šetale za osvajanje vlasti

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu saopštio je večeras da Srpska napredna stranka (SNS) ne razume proteste kojima se traži poštovanje ljudskih prava, već misle da je svaki protest usmeren ka osvajanju vlasti.

"Nismo iznenađeni reakcijom SNS na naš protest kada se ponovo pokazalo da ta stranka ne razume proteste kojima se ne traže
rušenje, destrukcija i osvajanje vlasti, već da se poštuju slobode garantovane Ustavom", navela je DS u saopštenju.

DS tvrdi da su "ogorčeni građani" koje SNS pominje, zapravo "pedesetak organizovanih aktivista koji su kidnapovali i tukli u predizbornim kampanjama ove stranke".

Dodaje se da na današnju šetnju u Novom Sadu nisu stigle kolone autobusa iz cele Srbije, te da je to bila "grupa ljudi koja je šetala protiv nasilja, za demokratiju, poštovanje ljudskih prava i protiv jednoumlja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: