Meksiko: Ambasador SAD na razgovoru

Ministar spoljnih poslova Meksika Hose Antonio Meade pozvao je, drugi put u poslednja dva meseca, ambasadora SAD na razgovor zbog navoda o špijuniranju.

Izvor: B92

Petak, 25.10.2013.

19:54

Default images

Meade je juče razgovarao sa ambasadorom Erlom Entonijem Vejnom, posle izveštaja nemačke štampe da je američka Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) nadzirala elektronsku poštu bivšeg predsednika Meksika Felipea Kalderona, u vreme dok je bio na čelu države, rekao je jedan zvaničnik Rojtersu.

Meksiko je prošlog meseca već bio pozvao Vejna na razgovor i zatražio da SAD sprovedu istragu o navodima da je NSA prošle godine špijunirala imejlove predsednika Enrikea Pene Nijeta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Meksika saopštilo je ove sedmice da je pokrenulo sopstvenu istragu kako bi utvrdilo da li su u špijuniranje bili uključeni i neki Meksikanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: