"Izbori na KiM - izlazak iz Srbije"

Vojislav Koštunica je ocenio da su predstojeći lokalni izbori na Kosovu lažni, antiustavni i antidržavni u kojima se, kako je rekao, vlast odriče dela države.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.10.2013.

21:49

Default images

Predsednik Koštunica je rekao da se svoga naroda na toj teritoriji.

Koštunica je pozvao Srbe sa Kosova da neizlaskom na izbore, daju dostojan odgovor na svo nasilje koje se vrši nad srpskim narodom.

''Mi danas pozivamo naše sunarodnike na Kosovu i Metohiji da odlučno i jedinstveno pokažu da su građani Srbije i da za njih ne postoje separatistički izbori", naglasio je Koštunica.

Prema njegovoj oceni, “sadašnja vlast pokušava da obmane srpski narod na Kosovu kako će dobiti Zajednicu srpskih opština, ali jedino zaboravlja da kaže gde se nalazi ta Zajednica i da li se uspostavlja na osnovu srpskih ili na osnovu separatističkih zakona''.

Prema Koštuničinim rečima, postavlja se i pitanje ko je i kada svoje građane dobrovoljno izručio da postanu građani druge ''lažne države''', a predsednik D S S smatra da je reč o primeru trgovine narodom.

Koštunica je na skupu u Kruševcu optužio sadašnju vlast da je iznela ''na pazar deo sopstvenog naroda i otvoreno trguje njime, a cena je u toj trgovini poznata, i to neizvesno članstvo u organizaciji veoma neizvesne budućnosti, Evropskoj uniji”.

Predsednik D S S smatra da su lokalni izbori na Kosovu način kojim, kako je rekao, separatisti hoće da zaokruže svoju nezavisnost i da je u temeljima tih izbora bombardovanje Srbije, nasilje, nepravo i sila.

Osvrćuci se na izjavu turskog premijera Redžepa Erdogana da je Kosovo njegova druga zemlja, Koštunica je rekao da se u Srbiji nije reagovalo onako kako bi priličilo jednoj državi koja drži do svog dostojanstva.

“Nismo čuli od naše vlasti da je Kosovo Srbija, ali smo čuli od predsednika turske Vlade kako kliče usred Prizrena da je Kosovo Turska, nismo čuli od naše vlasti da će da raspiše lokalne izbore na Kosovu, ali pošto predsednik turske Vlade tvrdi da je Kosovo turska zemlja, onda ni lokalni izbori na Kosovu nisu kosovski već turski”, rekao je lider D S S-a.

Koštunica je srpski narod na Kosovu podsetio da je patrijarh Pavle koji je u episkopskom činu služio 34 godine često govorio da je najvažnije izdržati do kraja.

Lider Demokratske stranke Srbije u izjavi novinarima posle skupa u Kruševcu najavio je da će uskoro biti publikovana knjiga o ćutanju Ustavnog suda Srbije povodom Kosova i Metohije.

U knjizi će, kako je objasnio, biti štampana prikupljena dokumentacija, svi predlozi za ocenu ustavnosti koji su od jeseni prošle godine podnošeni, a na koje je Ustavni sud Srbije ćutao.

Javnost će o svemu biti obaveštena, rekao je Koštunica i dodao da su pravo i javnost upravo najmoćnije oružje u toj borbi i da će se njime, kako je istakao, i u buduće služiti.

Upitan kakvu izlaznost očekuje 3.novembra, predsednik Demokratske stranke Srbije je prokomentarisao da očekuje da će izlazak na izbore biti zanemarljiv i da će se time pokazati još jednom da je većina Srba za ostanak u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: