LDP i DS u ponedeljak o saradnji?

Sastanak rukovodstava DS i LDP o konkretnim načinima za buduću saradnju najverovatnije će se održati u ponedeljak, 28. oktobra, nezvanično saznaje Danas.

Izvor: B92

Petak, 25.10.2013.

21:27

Default images

Zvaničan termin ipak još nije potvrđen.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov nije mogla da potvrdi listu Danas kada će se sastanak tačno održati, ističući da se susret očekuje početkom sledeće sedmice.

Ona je podsetila da je Glavni odbor DS usvojio 20. oktobra platformu na osnovu koje će se razgovarati sa LDP.

U dokumentu "Platforma za saradnju opozicionih demokratskih partija", koji su usvojile demokrate, navodi se da "društvena, ekonomska i politička kriza Srbije nalaže hitnu reakciju svih demokratski orijentisanih ljudi, udruženja građana i političkih stranaka za što tešnju saradnju i traženje efikasnih odgovora".

Jedan od predviđenih koraka je formalizovanje saradnje, stvaranjem zajedničkih koordinacionih tela, zajedničkih sednica užih predsedništava stranaka, političkih saveta i resornih odbora. "Očekujemo da što pre počne unutardemokratski dijalog", navodi se u platformi DS.

Kako je listu Danas potvrđeno u LDP, sastanak dva rukovodstva će se održati u ponedeljak, a potom će Glavni odbor LDP doneti odluke o budućim koracima stranke u vezi s predstojećim izborima na Voždovcu, Beogradu "ili bilo kom drugom mestu u Srbiji". "

Osam godina postojanja LDP je vreme u kome se svet promenio, a mi smo uz privrženost istim ciljevima postali zreliji i odgovorniji. To traži novi format i prostor u kome je prirodno da razgovaramo sa DS, uz ambiciju da postignemo dogovor koji će ljudima biti uverljiv dokaz želje da radimo u njihovom interesu", ističu u LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: