Sahranjen policajac Goran Đorđević

Policajac Goran Đorđević, koji je poginuo na dužnosti u Bujanovcu, sahranjen je danas, uz državne počasti, na groblju u rodnom selu Krševica.

Izvor: Beta

Petak, 25.10.2013.

08:43

Default images

Policajac Đorđević preminuo je u sredu u Kliničkom centru u Nišu od posledica povreda koje je zadobio kada ga je, 21. oktobra, udario automobil švajcarske registracije. On je pokušao da zaustavi automobil na ulazu u selo Veliki Trnovac u opštini Bujanovac.

Pored mnogobrojnih građana i rodbine, sahrani su prisustvovali i direktor policije Milorad Veljović, načelnik Uprave policije Mladen Kuribak, savetnik za bezbednost predsednika Srbije Milorad Simić, izaslanik premijera Srbije i državni sekretar u MUP -u Vanja Vukić, državni sekretar u MUP-u Vladimir Božović , v.d. komandira Žandarmerije Milenko Božović, šef Kancelarije OEBS-a u Bujanovcu Erik Manton.

Sahrani je prisustvovao i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković, kao i rukovodstvo Policijske uprave u Vranju, u čijoj je nadležnosti Policijska stanica Bujanovac u kojoj je radio nastradali Đorđević.

Portparol vranjanske policije Dragan Stamenković rekao je da je Goran Đorđević "bio izuzetan policajac, profesionalac, požrtvovan".

"Policija preduzima sve radnje na rasvetljavanju okolnosti pod kojima se dogodilo njegovo ubistvo i na nalaženju počinilaca", izjavio je Stamenković.

Prema nezvaničnim informacijama, policija u Bujanovcu je u sredu uveče privela Rešata Bajramija iz Velikog Trnovca osumnjičenog da je bio u automobilu švajcarske registracije koji je u ponedeljak na ulazu u selo Veliki Trnovac pregazio policajca Đorđevića.

Policajac Đorđević preminuo je u sredu u Kliničkom centru u Nišu.

Veljović: Tražili smo pomoć i od Euleksa

Foto: FoNet
Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je danas da je policiji verovatno poznato ime vozača automobila koji je u ponedeljak pregazio policajca u Bujanovcu, ali da zbog istrage ne može javnosti da saopšti te podatke.

"Jedno lice je lišeno slobode i ono je zadržano po naredbi tužilaštva. Pronađeno je i vozilo u kome su bile dve osobe, a za vozačem se intenzivno traga. Pretpostavka je da je to lice (vozač) na teritoriji Kosova, zbog čega smo zatražili pomoć i od Euleksa", kazao je Veljović.

On je naveo da je teško ubistvo policajca na dužnosti u Bujanovcu "slučaj koji se mora rešiti do kraja u interesu države, u interesu svih kolega i svih ljudi koji žive na ovim prostorima".

"Država mora pokazati, i mi kao policija, da iznad države ne može biti niko, pa ni jedan kriminalac. Ovo područje biće najbezbednije kada svi kriminalci budu u zatvoru, pa da li su oni iz Velikog Trnovca, da li iz Vranja, da li iz Bujanovca, Preševa ili bilo kog drugog kraja, to nema veze", rekao je Veljović.

Prema njegovim rečima, "nije tačno da policija nije prisutna u Velikom Trnovcu", ali je naveo da će se ubuduće kako bi se rešio ovaj slučaj to prisustvo i povećati.

Na pitanje novinara na kakvom je zadatku bio policajac koji je poginuo i da li su tačni navodi u medijima da je postojala dojava da se u automobilu koji je pokušao da zaustavi nalazila veća količina droge Veljović je odgovorio da "sigurno ima tih elemenata".

"Ovaj čovek je poginuo dajući život za ovu državu u borbi protiv organizovanog kriminala, a droga je deo organizovanog kriminala", kazao je Veljović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: