Lideri partija s juga o zdravstvu

Zoran Stanković razgovarao danas sa liderima albanskih političkih partija sa juga Srbije o problemima u oblasti zdravstva, kao i o incidentu u Velikom Trnovcu.

Izvor: B92

Petak, 25.10.2013.

19:47

Default images

"Razgovarali smo o predstojećoj poseti ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović 29. oktobra Preševu, realizaciji izgradnje porodilišta i funkcionisanju Zdravstvenog centra u toj opštini", rekao je predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim rečima, na sastanku je bilo reči i o nedavnom nemilom događaju u Velikom Trnovcu, u kome je od posledica povreda, koje je zadobio kada ga je udario automobil, preminuo policajac Goran Đorđević.

Stanković je rekao da se za počiniocem traga i da će se kažnjavati svi oni koji se nezakonito ponašaju.

"Oni koji rade svoj posao i poštuju zakon ne treba da se plaše, niti će im iko pretiti. Neka svako radi svoj posao, neće biti represije, samo će se raditi na otkrivanju istine", istakao je Stanković, dodajući da će biti ispitani svi oni koji su uključeni u ovaj nemili događaj kako bi se on što pre rešio.

Predsednik Demokratske unije doline Skender Destani rekao je da su učesnici današnjeg sastanka osudili pogibiju policajca u Velikom Trnovcu, jer je to kriminalni akt koji utiče na sve građane, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Sastanku, održanom u prostorijama OEBS-a u Bujanovcu, pored Stankovića i Destanija, prisustvovali su i lider Demokratske partije Nagip Arifi, predsednik opštinskog odbora Partije za demokratsko delovanje u Bujanovcu Šaip Kamberi, predsednik Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju, lider Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafa, narodni poslanik i lider Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi, predsednik Demokratske unije Albanaca Rahmi Zulfiu i šef Kancelarije OEBS-a u Bujanovcu Erik Mantona.

"Svako ima pravo da poseti deo naše zemlje"

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu rekao je i da će državni organi Srbije, u skladu sa zakonom, doneti konačnu odluku o poseti kosovskih ministara jugu centralne Srbije.

"Svako ima pravo da zatraži i poseti svaki deo naše zemlje", rekao je Stanković Tanjugu, komentarišući zahtev kosovskih ministara da tokom ovog meseca posete jug centralne Srbije u kome živi većinsko albansko stanovništvo.

Prema njegovim rečima, postoje određeni državni organi koji o tome odlučuju i koji će doneti konačnu odluku o toj poseti. "Ako je zahtev političara sa Kosova zatražen od nadležnih državnih organa Srbije oni će doneti odluku u skladu sa zakonom i saopštiti je javnosti", rekao je Stanković.

Kosovska ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku, ministar finansija Besim Bećaj i ministar zdravlja Ferid Agani podneli su zahtev da posete jug centralne Srbije tokom ovog meseca, a ako njihovi zahtevi budu odbijeni kosovska vlada neće dozvoliti posetu nijednog srpskog zvaničnika Kosovu.

Prema pisanju kosovske štampe, kosovski ministri su se obratili Kancelariji EU u Prištini, tražeći da im Beograd usvoji zahtev kako bi svaki od njih odvojeno posetio jug Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: