"Problem Srbijagasa veći od nas"

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da različita mišljenja po pitanju rešavanja problema u Srbijagasu ne mogu da se tumače kao lični sukob.

Izvor: B92

Petak, 25.10.2013.

11:12

Default images

"Problem je mnogo značajniji od pitanja odnosa između dvoje ljudi," rekla je Mihajlović novinarima, komentarišići teze da je u slučaju Srtbijagasa u pitanju njen sukob s direktorom te kompanije Dušanom Bajatovićem.

Ministarka je istakla da ona sve vreme "kritikuje funkciju", odnosno način na koji se vodi ta kompanija i da ona pokušava da nađe rešenje kako bi Srbijagas izašao iz ozbiljnih poblema.

"Još su besmislenije stvari da je reč o sukobu istoka i zapada, ili otvaranje pitanja da li će EBRD da se pojavi ili neće da se pojavi," rekla je Mihajlović i objasnila da je Srbijagas pre tri godine uzeo kredit od EBRD-a, koji jednim delom čak nije ni iskoristio.

Ona je navela da se pitanjem Srbijagasa bavi kao odgovoran ministar, i da se i premijer slaže da slučaj Srbijagasa mora da se reši.

"Meni je najvažnije da imamo dovoljno gasa i da ne trpe zaposleni u Srbijagasu," rekla je Mihajlović. Ona je takođe odbacila navode da Srbijagas ima disparitete u ceni gasa, jer, istakla je, od 1. septembra ima cenu koja potpuno pokriva troškove.

"Od ukupnog gubitka u iznosu od 1,2 milijarde evra, oko 250 do 280 miliona evra bilo je zbog tog dispariteta iz prethodnog perioda. Pitanje je šta je sa ostalim delom gubitka", zapitala je Mihajlović.

Kako je najavila, sledeće nedelje razgovaraće sa premijerom i prvim potpredsednikom Vlade Srbije o tome kako treba obaviti restrukturiranje Srbijagasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: