Porast prostitucije u Beogradu

Sve veća nezaposlenost i finansijska kriza dovele su do toga da veliki broj žena, ali i muškaraca, zarađuje za život "prodajući telo", pišu Novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2013.

00:35

Default images

Seksualne usluge se nude preko interneta, ali i na ulici, u elitnim klubovima i na splavovima, hotelima, prikrivenim "salonima za masažu"...

"Prostitucija se u Beogradu javlja u nekoliko oblika, a razlozi onih koji se odlučuju da se njome bave su, uglavnom, materijalne prirode", kaže Dragana Starčević, policijski inspektor u Odeljenju za javni red i mir PU za grad Beograd i dodao da ne postoji tačna evidencija

Jedni jer su ostali bez posla, drugi zato što su zavisnici od droga, a najveći broj je onih, kojima je to jedini način da prežive.

U prestonici veliki broj žena, muškaraca, pa čak i maloletnika, zarađuje za život na ovaj način. Inspektori su na delu zatekli i devojčicu od samo 11 godina.

"Ima slučajeva da su te osobe odbačene od roditelja ili partnera, tu su i droga, alkoholizam, ali ne možemo reći da se samo siromašni ili manje obrazovani odaju prostituciji", navodi Starčević.

Ima i dama sa završenim fakultetima, pa čak i imućnih devojaka koje žele više i bolje. Od vrste "robe" i mesta gde se posao obavlja, zavisi i cena.

Klijent, ako želi da provede sat sa elitnim damama, obično devojkama od 18 do 30 godina koje su lepe, negovane i doterane, za to zadovoljstvo moraće da plati od 150 evra, pa naviše. Posao se dogovara samo preko posrednika. Ako je reč o hotelskoj prostituciji, cena je niža, od 50 do 150 evra.

Najjeftinije usluge pružaju se na ulici: kod Plavog mosta, železničke stanice, Ekonomskog fakulteta... Reč je o višestrukim povratnicima koje rade i kad je toplo i kad je mraz.

"Tu klijent mora da plati od 1.000 do 3.000 dinara. Sve se odvija u šumarcima, na mračnim mestima, ili u kolima", kaže Starčević.

Klijenti su razni, kao i njihove želje, pa ima slučajeva da mušterije traže trudnice. Ipak, u poslednje vreme se čak i "dame noći" žale da im posao i zaradu oduzimaju transvestiti.

"Oni su vrlo traženi, ali su i njihove usluge skuplje. Mnogo vode računa o izgledu, higijeni, garderobi, nakitu...", zaključuje Dragana Starčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: