Poslanici LDP kažnjeni s 15.000 din

Administartivni odbor Skupštine Srbije novčano kaznio poslanike LDP Bojana Đurića i Juditu Popović zbog opomena koje su im izrečene na sednici parlamenta.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2013.

11:58

Default images

Đurić i Popović su kažnjeni sa po 7.500 dinara, budući da im je predsedavajući na sednici 10.oktobra Konstantin Aresenović izrekao po jednu opomenu.

Opomena ima je izrečena na aktuelnoj sednici parlamenta kada se raspravljalo o setu zakona, između ostalog o izmenama zakonima o zaštiti konkurencije i o elektronskoj trgovini.

Arsenović je opomenu najpre izrekao Juditi Popović pošto je predsedavajućem rekla da “ne govori istinu i da predsedava na prilično neobjektivan nacin”.

Predsedavajući je posle nekoliko “reklamiranja” povrede Poslovnika opomenu izrekao i Bojanu Đuriću.

Novac koji poslanici treba da plate zbog kazni koje su im izrečene ide u Fond solidarnosti parlamenta.

Skupština Srbije konstatovala je danas prestanak mandata bivšem poslaniku Socijalističke partije Srbije Neđi Jovanoviću koji je podneo ostavku, jer je postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu pravde.

Prethodno je Administrativni odbor parlamentu predložio da konstatuje ostavku.

Republička izborna komisija kasnije danas dodeliće poslanički mandat Snežani Paunović, sledećoj na listi SPS-a, nakon čega je potrebno da taj mandat potvrdi Administrativni odbor, a potom i parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: