Odloženo suđenje lideru "Obraza"

Ponovljeno suđenje lideru zabranjene organizacije "Obraz“ Mladenu Obradoviću za nasilničko ponašanje uoči održavanja „Parade ponosa 2010“ je odloženo.

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2013.

08:23

Default images

Suđenje je odloženo za 10. decembar iz formalnih razloga.

Naime, promenjeno je sudsko veće i stupio je na snagu novi zakon o krivičnom postupku, tako da mora ispočetka da se održi pripremno ročište.

Vođa “Obraza“ Mladen Obradović je 20. aprila 2011. pred Višim sudom u Beogradu, prvostepeno osuđen na dve godine zatvora zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra 2010. u Beogradu, ali je taj postupak odlukom Apelacionog suda početkom ove godine vraćen na ponovno suđenje.

U julu je trebalo da bude nastavljeno suđenje, ali je odloženo zbog izostanka trojice okrivljenih, koji su morali, kako je kazao advokat, na letovanje.

U izgredima tokom održavanja Parade ponosa u Beogradu, povređena su 124 policajca i 17 demonstranata. Policija je privela 207 osoba, a u pritvoru je zadržano njih 100 zbog nasilničkog ponašanja i krađa. U centru Beograda pričinjena je ozbiljna materijalna šteta, a uništeno i oštećeno je 11 policijskih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: