"Ne sme biti zloupotreba mature"

Ministar prosvete Tomislav Jovanović istakao je da ne sme da dođe do propusta i zloupotreba u organizovanju i sprovođenju završnog ispita za osnovnu školu.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

19:34

Default images

Kako je navedeno u saopštenju ministarstva, o tome kako će konačno izgledati polaganje maturskog ispita, kao i o unapređivanju i podizanju kvaliteta obrazovanja razgovaraće se na narednim sastancima.

Na sastanku u prostorijama OŠ ''Kralj Petar Prvi" u Beogradu prisustvovalo je 180 direktora, a Jovanović je naglasio da treba pronaći najbolje rešenje za polaganje maturskog ispita, da mala matura treba da predstavlja rezultat kontinuiranog rada, a ne kampanjskog učenja i da ne treba da predstavlja opterećenje kako za učenike, tako ni za roditelje i nastavnike.

Prema njegovim rečima, uloga ministarstva je da obezbedi da svaki mali maturant, bilo gde da se nalazi, treba da ima ravnopravan položaj i iste uslove da iskaže svoje stečeno znanje kao i da ostvari svoju realnu želju za upis u srednju školu

Kako je navedeno, ministar Jovanović je dodao da svi zajedno treba da "uložimo napor kako bi se vratio ugled prosveti koji zaslužuje", kao i da je obrazovanje temelj svake države.

U diskusiji, direktori škola iznosili su predloge kako unaprediti kvalitet obrazovno-vaspitnog rada i polaganja završnog ispita.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o Vukovoj diplomi i o tome kako joj vratiti mesto koje joj pripada, kao i o tome da je nužno da se usklade potrebe tržišta rada i profila srednjih stručnih škola u Srbiji, kako bi obrazovanje bilo primenljivo i garantovalo zaposlenje, istaknuto je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: