SPS: Beko oličenje nesreće Srbije

SPS je saopštila je da je biznismen Milan Beko "oličenje nesreće" koja je snašla Srbiju.

Izvor: Beta

Utorak, 22.10.2013.

16:14

Default images

U saopštenju se navodi i da Beko beskrupulozno namerava da proizvede još jednog jakog lidera i to onog koji je na čelu istraga sumnjivih privatizacija.

"Sada bi hteo da proizvede još jednog jakog lidera, i to, slučajno, baš onog koji je na čelu istraga sumnjivih privatizacija, među kojima se, opet slučajno, našlo i nekoliko vezanih za institucije odanog Milana Beka", navodi se u saopštenju SPS-a.

Beko je u nedelju televiziji Pink rekao da bi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebalo da povede Vladu i da bi i Dačiću "laknulo kada bude na svom prirodnom mestu", i dodao da se policija bavi marketingom dok on ima dokumentaciju koja dokazuje da nije kršio zakon u privatizacijama Luke Beograd i C marketa.

"Dobro je to. Doduše i beskrupulozno. Upadneš sasvim sam u problem, a onda se vadiš preko nekog ko nikakve veze sa tobom nema. I to tako što ćeš da objasniš da ne treba on da bude premijer, nego onaj kod kojeg je tvoj slučaj, pardon, slučajevi. Harms bi pisao o Beku, da ga jedan jaki lider nije onomad streljao. Slučajeve broj 2", navodi se u saopštenju.

SPS je dodao da se u trenutku u kojem Srbije kuca na vrata Evrope, koja je upravo u Dačiću i Vučiću prepoznala ljude kojima su institucije i sistem na prvom mestu, i dalje promovišu oni koji su navikli da sve može da se reši izvikivanjem imena vođe.

"I koji bi, čak i ako niko ne pokazuje nameru da to bude, jednog, za svaki slučaj, bar da izmisle. Zato što je svaki vođa važniji od institucija. I zato što mu, a Beko to savršeno zna, kada jednom postane vođa, neće, ni najmanje, biti do institucija. Biće mu do Beka. Do hiljada takvih, koji će da uzvikuju njegovo ime, i da još nešto sitno, usput, sa strane, i završe. Za sebe, ne za vođu", navela je Dačićeva stranka.

SPS je istakao da su najvažniji zadaci Vlade, Dačića, Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića i svakoga kome je stalo do Srbije da građanima objasne koliko su, i zašto, institucije važne i koliko one ograničavaju moć političara, i jos više onih koji se na
političare pozivaju.

"I u tome treba da krenu od one najprostije činjenice - u Srbiji, evropskoj zemlji institucija, više neće biti raznih Beka. Ojha!", navodi se u saopštenju stranke premijera Srbije.

Stranka Dačića, koji je i ministar unutrašnjih poslova, Bekovu ocenu da se policija bavi marketingom nazvala je manipulacijom i upitala biznismena šta je radio tokom poslednjih 20 godina i da li ima veze sa Srbijom i njenim sistemom.

"Da niste slučajno od onih koji su gradili, da bi ih imali, svoje policajce, tužioce, sudije, ministre i novinare? Ne, naravno, to vreme je prošlo. Danas se veruje u institucije. I zato će Milan Beko svoju odbranu da vodi isključivo kroz institucije. U njih, hvala Bogu, veruje. Ali ne baš odmah, jer je pre toga poverenje u jakog lidera", naveo je SPS.

Dačićeva stranka navela je da Beko od devedesetih godina sav svoj uspeh vezuje za jake lidere, sve plašeći se da se neki od njih ne seti da je vreme za institucije.

"Verovao je u Miloševića, Miru Marković i to kao član i poslanički kandidat JUL-a, Koštunicu...", naveo je SPS.

Dačić je tokom devedesetih godina bio portparol SPS dok je na njenom čelu bio Slobodan Milošević i tokom ratova hvalio je Miloševićevu politiku, a nedavno je u jednom autorskom tekstu naveo da "sanja Srbiju u Evropi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: