"Bolje razgovor nego dobacivanje"

Prema rečima lidera LDP Čedomira Jovanovića, zaključak sastanka sa Aleksandrom Vučićem je da je neophodno raspisivanje izbora nakon otvaranja pregovora sa EU.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.10.2013.

07:25

Default images

On je dodao da je njihov razgovor pokazatelj da do saradnje političkih opcija u Srbiji treba da dođe kroz razgovore, a ne "dobacivanjem u TV duelima".

Jovanović je rekao da raspisivanje izbora očekuje krajem ove ili početkom naredne godine, jer je, kako kaže, to najrealniji period da se oni održe.

"Imamo izbore u Beogradu u tom periodu i bilo bi korisno da se istovremeno organizuju izbori i u Srbiji, kao i da se sve stranke gradjanima obrate sa onom dozom ozbiljnosti, istine i političkog poštenja koje je do sada bilo karakteristično za LDP", rekao je Jovanović novinarima ispred zgrade Vlade Srbije nakon sastanka s Vučićem, koji je počeo oko 12 i traqjao nešto više od sat vremena.

Upitan da li je sa Vučićem razgovarao o konkretnim stavovima, Jovanović je ponovio da LDP insistira na spovođenju Briselskog sporazuma, a da od vlade očekuje da učini sve da izbori na Kosovu ne budu izbori na kojima će se Srbi obračunavati jedni s drugima.

On je dodao i da je sa Vučićem razgovarao o ekonomskim problemima u zemlji i da smatra da je vicepremijer prihvatio stavove LDP o tim pitanjima jer, dodao je, veoma puno kasnimo u odnosu na Evropu.

Za Jovanovića razgovor s liderom naprednjaka potvrda je da su svi u Srbiji "u istom čamcu" i da političke stranke moraju jedne s drugima da razgovaraju, kako bi se dogovorile o elementarnim političkim pitanjima. "Želimo elementarni red u našim međusobnim odnosima, do čega treba da dođe kroz razgovore, a ne dobacivanjem jednih drugima kroz TV duele", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: