Šta piše u Platformi za saradnju DS

Članovi Glavnog odbora DS razmatrali su Platformu za saradnju koju će ponuditi opoziciji, a koja predviđa i zajedničku akciju u javnosti i parlamentu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.10.2013.

14:55

Default images

Platforma u koju je Tanjug imao uvid, predviđa i formiranje koordinacionih tela i održavanje zajedničkih sednica užih predsedništava i drugih organa tih partija.

Lider demokrata Dragan Đilas poručio je na sednici GO da treba da se udružuju ljudi a ne stranke.

"Treba da se udružuju ljudi, a ne stranke - da ne gladamo previše ne razlike i da tražimo ono što nas spaja", naglasio je Đilas.

U Predlogu platforme, u koju je Tanjug imao uvid, između ostalog se kaže da je zbog društvene, ekonomske i političke krize, neophodna hitna reakcija svih demokratski orjentisanih ljudi, a da je prvi korak intenziviranje kontakata i razmena mišljenja o najvažnijim pitanjima.

Zatim bi, kako se navodi, usledila zajednička reakcija u javnosti, u parlamentu, a kao treći korak bila bi formalizacija saradnje stvaranjem zajedničkih koordinacionih tela, održavanjem zajedničkih sednica užih predsedništava stranaka i drugih partijskih tela.

Demokrate su u dokumentu navele i "ogrešenja o proklamovane vrednosti aktuelne vlade" u oblastima ljudskih prava i sloboda, demokratije, vladavine prava, socijalih i ekonomskih problema i obrazovanja, nauke i kulture.

Kao korake koje slede, DS je u platofmi navela što skoriji početak unutardemokratskog dijaloga.

"Želimo da identifikujemo prioritetne domene, gde možemo da delujemo zajedno, da iniciramo redovnije sastanke rukovodećih organa stranaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: