Tači: Dačić stiže u versku posetu

Kosovski premijer Hašim Tači najavio da će Ivica Dačić boraviti na teritoriji KiM u subotu i istakao da "njegova poseta ima religiozan karakter".

Izvor: B92

Petak, 18.10.2013.

11:58

Default images

Tači je ne sednici kosovske vlade pojasnio najavljenu posetu premijera Srbije Gračanici.

“Dakle, zahtev premijera Srbije da poseti manastir Gračanicu ima religiozan karakter. Dozvolite da svim građanima Kosova pojasnim da je zahtev premijera Srbije od striktnog verskog karaktera i smatram da ne postoje razlozi da se ne dozvoli jedna takva poseta", rekao je Tači.

On je istakao da je "Kosovo nezavisna i moderna država", koja deli zajedničke civilizovane vrednosti zapada.

"Stoga, mi treba da ukažemo razumevanje za religiozne i humanitarne vrednosti i za druge narode", rekao je Tači.

Jedino što se trenutno u Prištini zna o poseti Dačića jeste da će on posetiti Gračanicu. Vlada Srbije još nije saopštila dnevni red Dačićeve posete Kosovu.

Srpskom premijeru je nedavno bio zabranjen ulazak na Kosovo, zbog čega je on zapretio i da neće učestvovati u dijalogu s Tačijem u Briselu.

Nakon toga je postignut dogovor da zvaničnici Srbije mogu da ulaze na Kosovo, ali je to juče ponovo zabranjeno ministru Aleksandru Vulinu, uz obrazloženje da je učestvovao na političkom skupu.

Ipak, Vulin je bez problema boravio na Kosovu i naveo da njemu "Euleks ništa nije zabranio, a da sa vlastima u Prištini nema komunikaciju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: