"Poseta Josipovića Srbiji važna"

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ocenio je da jeposeta predsednika Hrvatske Ive Josipovića Srbiji važna za normalizaciju odnosa u regionu.

Izvor: B92

Petak, 18.10.2013.

15:07

Default images

Izetbegović, naime, smatra da je regionalna saradnja nešto što je svima potrebno i što je interes BiH.

''Nema više bratstva i jedinstva, neće ga nikada biti, očigledno nikad ga nije ni bilo čim je došlo do onakvog sukoba do kakvog je došlo, ali možemo se potruditi da imamo prvo korektne odnose, pa da imamo dobre prijateljske susedske odnose'', rekao je Izetbegović agenciji Anadolija, preneli su mediji u BiH.

O prvoj zvaničnoj poseti Josipovića Beogradu od stupanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića na dužnost, Izetbegović kaže:

''Odlazak predsednika Josipovića u Beograd, da ništa nisu uradili, da su samo popili kafu, 90 posto je time uradjeno. Ostalo će da dodje nakon toga. Bitno je da su svi progledali, da su shvatili da se nasiljem ili konfliktom ili nerazgovorom pravi veća šteta nego korist. Pre svega svojoj vlastitoj naciji”.

On misli da se radi o jednom procesu sazrevanja koje “konačno daje svoje rezultate pre svega u Srbiji”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: