Dačić: Nisam u sukobu sa Vučićem

Premijer Ivica Dačić za Novosti negira spekulacije da je u sukobu sa predsednikom SNS: Naučna je fantastika da sa Nikolićem radim protiv prvog potpredsednika.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 18.10.2013.

21:58

Default images

"Ne samo da sam ubeđen da će ova vlada dugo da traje, nego mislim da će blok koji čine SPS, PUPS i JS napraviti koaliciju sa naprednjacima i posle sledećeg izbornog ciklusa", izjavio je lider socijalista i premijer Srbije, povodom spekulacija da su poslednjih dana narušeni njegovi odnosi sa predsednikom SNS i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

"Postoji koncepcijska saglasnost o ključnim državnim ciljevima, a naš vezivni faktor su i nesporni rezultati koje je ova vlada ostvarila. Veoma uspešno sarađujem i personalno sa Vučićem, kao i naše stranke, i zbog toga verujem da bi ta naša saradnja mogla da bude dugoročna."

Dačić kategorično odbacuje i glasine da postoji nekakva tajna osovina između njega i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, čiji je cilj da se "istopi" ogromni uticaj koji ima Vučić:

"To je zaista domen naučne fantastike, pošto najviše kontakata imam upravo sa Vučićem. I u političkom smislu, kada je reč o krupnim odlukama koje smo donosili, više smo se slagali ja i Vučić, nego što smo imali saglasnost sa Nikolićem. Ali Nikoliću moram da odam priznanje zato što poštuje svoju ustavnu poziciju i nikada nije nametao svoje stavove."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: