Vulin danas ne može na Kosovo?

Ministru Aleksandru Vulinu biće zabranjeno da danas uđe na KiM, zbog izjava koje je dao tokom prošle posete, saznaje B92 iz izvora u Vladi Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 16.10.2013.

21:23

Default images

Ministarki energetike Zorani Mihajlović, čija je poseta takođe planirana za danas, ulazak je dozvoljen, kažu naši izvori.

Informaciju da je ministru bez portfelja zaduženom za KiM Aleksandru Vulinu zabranjen sutrašnji ulazak na Kosovo i Tanjugu je potvrdio Euleks.

Kako je ranije najavljeno iz vladine Kancelarije za KiM, Vulin bi sutra trebalo da sa ministarkom Mihajlović poseti energetska javna preduzeća i više lokalnih samouprava na Kosovu i Metohiji.

U Euleksu su Tanjugu rekli da nemaju nikakvu informaciju što se tiče ministarke Mihajlović. Kako je ranije saopšteno iz vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vulin i Mihajlović bi posetu trebalo da započnu obilaskom kompleksa Gazivode kod Zubinog Potoka, koji je posle "Trepče" najznačajniji resurs na severu Kosova i Metohije".

Oni će jezero i akumulacije hidroelektrane, kako je najavljeno, obići sa direktorom HE Predragom Božovićem, predsednikom Upravnog odbora HE Dragutinom Markovićem i zamenikom predsednika UO Milanom Vujakovićem.

Nakon toga, Vulin i Mihajlović će obići i veliku trafostanicu "Valač" na Rogozni, koja pripada JP "Elektromreže Srbije" i preko koje se sever Kosova, iz pravca Novog Pazara, iz Srbije snabdeva strujom.

Rekonekcijom dalekovoda od 110 kilovata na trafostanicu "Valač", kako je predviđeno Briselskim sporazumom, obezbediće se snabdevanja strujom tokom predstojeće grejne sezone, dodaje se saopštenju.

Tom prilikom Vulin i Mihajlović će razgovarati sa direktorom JP "Elektromreže Srbije" - pogon prenosa Obilić, Božidarom Kovačevićem, sa predstavnicima lokalne samouprave i kandidatom za gradonačelnika Zubinog Potoka Stevanom Vulovićem.

Posle trafostanice "Valač", Vulin i Mihajlović će obići Rudarsko-topioničarski basen "Trepča", gde će razgovarati sa generalnim direkorom Jovanom Dimkićem, kandidatom za gradonačelnika Leposavića Draganom Jablanovićem i zaposlenima.

Vulin i Mihajlović će potom posetiti manastir Gračanicu gde će ih primiti episkop Raško-prizrenski i Kosovsko-metohijski Teodosije.

Predviđen je i susret sa načelnikom Kosovskog okruga Vladetom Kostićem i kandidatom za gradonačelnika Gračanice Branimirom Stojanovićem, a tom prilikom će Vulin i Mihajlović uručiti humanitarnu pomoć, koja se sastoji od električnih šporeta i prehrambenih proizvodima.

Posetu Kosovu i Metohiji, Vulin i Mihajlović će završiti u Prekovcu, gde će se sastati sa načelnikom Kosovsko-pomoravskog okruga Srđanom Mitrovićem, predstavnicima lokalne samouprave, direktorom centra za socijalni rad i nosiocima lista i kandidatima za odbornike na predstojećim lokalnim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: