Pusić: Srbija nije ispunila uslove

Nisu ispunjeni uslovi koje je Hrvatska postavila Srbiji, rekla je hrvatska ministarka Vesna Pusić upitana o međusobnom povlačenju tužbi za genocid dve zemlje.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.10.2013.

21:18

Default images

"Dok se ne stvore uslovi da se problem reši na neki drugi način, Hrvatska se priprema da reši slučaj u Hagu", izjavila je Pusićeva u Čakovcu, prenela je agencija Hina.

Ona je potvrdila da je Vlada na zatvorenom delu današnje sednice odlučila da zameni pravnog zastupnika Hrvatske na Međunarodnom sudu pravde u Hagu u tužbi Hrvatske protiv Srbije za genocid Mirjana Damašku riječkom profesorkom Vesnom Crnić Grotić.

Ministarka je objasnila da Damaška zbog obaveza na američkom Univerzitetu Jejl ne može da bude na raspolaganju Vladi.

"Redosled poteza je jasan - Hrvatska je prva podnela tužbu protiv Srbije i ona prva treba i da je povuče", izjavio je ranije ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić.

Tako je, objasnio je Mrkić, "dogovarano u svim mojim susretima sa koleginicom Vesnom Pusić, dakle da konsekutivno obavimo povlačenje", rekao je Mrkić za list "Danas", komentarišući navode hrvatskih medija da zvanični Zagreb ipak neće povući tužbu za genocid protiv Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: