Sledeće ročište Miškovićima u petak

U specijalnom sudu, iza zatvorenih vrata, nastavljeno pripremno ročište u procesu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet optuženih.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 15.10.2013.

08:14

Default images

Sledeće je zakazano za 18. oktobar.

Veće Specijalnog suda odbacilo je zahteve odbrane Miškovića i desetorice optuženih da se pripremno ročište odloži, pa je ono počelo juče.

Na današnjem ročicštu, koje je bilo zatvoreno za javnost, izlaganje svojih dokaznih predloga završila je odbrana vlasnika Delta holdinga i njegovog sina Marka, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal pre njih.

Zbog tajnosti pripremnog ročišta, ne mogu se javno objavljivati podaci o tome kako su se o krivici juče izjasnili optuženi, kao i koje su dokaze u svoju korist predložili sudu da izvede tokom suđenja, dok će suđenje biti zakazano po završetku priprenmog ročišta i biće javno.

Pripremno ročište nastavlja se u petak, 18. oktobra, u Specijalnom sudu u Beogradu, takođe bez prisustva javnosti. Na tom ročištu svoje dokazne predloge sudu će predstaviti odbrana vlasnika kompanije "Nibens grup" Mila Đuraškovića, rekao je Tanjugu jedan od njegovih branilaca Krsto Bobot.
(Tanjug)
Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković je pušten 23. jula iz pritvora, koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Njemu je privremeno oduzet pasoš i određena mu je mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja svakog prvog radnog dana u mesecu policiji.

Iste obaveze ima i njegov sin Marko, kome je 7. avgusta ukinut kućni pritvor pošto je kao garanciju dao lokal vredan 3,3 miliona evra.

U kućnom pritvoru je i Đurašković, dok se svi ostali brane sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: