DS: Pretučen aktivista u Zmajevu

Nepoznati počinioci pretukli su noćas mladića, aktivistu DS u mestu Zmajevo u opštini Vrbas. Bojan Pajtić optužio SNS za incident. Naprednjaci negiraju optužbe.

Izvor: B92, Beta

Subota, 12.10.2013.

10:34

Default images

U opštni Vrbas sutra se održavaju lokalni izbori.

Zamenik predsednika Demokratske stranke je u izjavi novinarima rekao da su počinioci prebijanja u Vrbasu prepoznati, prijavljeni policiji i da on očekuje da tužilaštvo postupi po službenoj dužnosti.

Aktivista Demokratske stranke Danilo Bobić iz Temerina tvrdi da je pretučen sinoć oko 22 sata, dok je sa koleginicom delio letke u Zmajevu - nepoznate osobe su ga prvo napale, a potom na silu odvele u prostorije SNS-a u Vrbasu.

"Taj prvi mi je rekao da stanem u ćošak, njih šestorica su me okružili i počeli da biju, uzeli su mi i telefon i novčanik, tu su našli ličnu kartu i člansku kartu, jedan mi je rekao šta me lažeš, slikali su me i pretili", kaže za B92 Danilo Bobić.

Pajtić je istakao da je "cilj batinaša da se zaplaše svi oni koji se bore protiv jednoumlja i da na kraju imamo jednu stranku i jednog vođu".

On je u stranačkom saopštenju naveo da "to DS nije dozvolila ni devedesetih godina prošlog veka", ocenivši da je "situacij sada gora nego tada".

"Ova situacija danas je gora nego devedesetih i do sada je nezapaženo da se aktivisti drugih stranaka vode u prostorije stranaka na vlasti i da ih tamo biju", naveo je Pajtić.

Prema njegovim rečima, radi se o "represija kojoj svedocima izaziva šok i gađenje svakog normalnog čoveka u ovoj zemlji".

Pajtić je naveo da su "počinioci ovih krivičnih dela u Vrbasu prepoznati, prijavljeni policiji, i da DS očekuje da tužilaštvo postupi po službenoj dužnosti".

"Ukoliko ovo ne bude slučaj, mi ćemo podneti krivičnu prijavu protiv tužioca. DS neće dozvoliti da ovo prođe nekažnjeno i da batinaši i siledžije maltretiraju one koji se suprotstavljaju uvođenju jednopartijskog sistema u Srbiju", rekao je on.

Pajtić je u saopštenju optužio naprednjake da "nastavljaju praksu da dovodi batinaške odrede svuda gde se održavaju lokalni izbori"

"DS neće dozvoliti da se nastavi zastrašivanje, maltretiranje i progon onih koji drugačije misle i usude se da učestvuju u kampanjama stranaka suprotstavljenih SNS", zaklučio je Pajtić.

S druge strane, naprednjaci poriču da je bilo fizičkog obračuna ali tvrde da su u Zmajevu zatekli članove Demokratske stranke, koji su, kako kažu, kršili izbornu tišinu, sa flajerima koji direktno vređaju njihovog predsednika Aleksandra Vučića. Tada je kako kažu jedan Demokrata, ispostaviće se, Danilo Bobić pristao da sa njima krene do stranačkih prostorija u Vrbasu.

Milan Milić iz Srpske napredne stranke kaže da je "taj dečko" pristao da krene s njima, da su potom došli do stranke, gde im je samoinicijativno pokazao ličnu kartu i člansku kartu DS-a, i zamolio da ga ne prijave policiji. Nakon što su utvrdili da je mladić korektan, vratili su ga kolima u Zmajevo. Milić objašnjava da nije bilo batina.

I jedni i drugi su, kako kažu, svoje slučajeve prijavili policiji, koja se još nije zvanično oglasila šta se zapravo dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: