"Divlji" taksisti uvode diktaturu

Nelegalni taksisti i dalje predstavljaju jedan od većih problema za grad, komunalnu policiju i naravno legalne taksiste.

Izvor: B92

Subota, 12.10.2013.

15:55

Default images

Najočigledniji primer, kako tvrde taksi službe, jeste aerodrom Nikola Tesla, gde je pre dva dana jedan taksista pretukao komunalnog policajca koji mu je ukazivao na prekršaj.

Na beogradskim ulicama se vodi pravi mali rat koji malo ko od građana uopšte primećuje. Registrovane taksi službe gotovo svakodnevno upadaju u sukobe sa divljim taksistima, ali i nesavesnim kolegama koje na razne načine obilaze pravila da bi došli do mušterija. Najveće žarište ovih sukoba bio je i ostao aerodrom "Nikola Tesla". U borbi za stranke tamo je legalnih taksista najmanje, tvrdi Obren Šiljković iz Uprave za Inspekcijske poslove.

"Oni skidaju krovnu oznaku, vozilo parkiraju na javni parking i u holu aerodroma vuku stranke za rukav i vode do vozila, sa rečima kako im grad krade, kako će voziti po manjoj ceni, to je maska", kaže Obren Šiljković.

Problem je otišao toliko daleko da su takozvani divlji taksisti zaveli pravu diktaturu u kojoj su najugroženije upravo njihove kolege. Pretnje su svakodnevne a neretko dolazi i do fizičkih obračuna.

Lokalni taksisti sve više strahuju za sopstvenu bezbednost, ne misleći pritom samo na izbušene gume i ogrebana kola već i za sopstvenu glavu, jer ilegalci se ponekad u pretnjama predstavljaju čak i kao radnici državne bezbednosti koji se ne plaše ni pripadnika MUP-a, a kamoli komunalne policije.

Takvo ponašanje opravdava samo nedostatak strožije kontrole, smatra Vladimir Bulatović iz Udruženja taksista koji optužuje inpekciju da zanemaruje broj divljaka i nesavesnih taksista, pružajući im dovoljno prostora da rade bez rizika.

"Sve to je dozvoljeno, 3000 divljaka, neradom inspekcije, koja za godinu dana je napisala samo 308 prijava, a nijednu protiv udruženja koje im izdaju krovne oznake i na taj način im omogućuju neometan rad u gradu Beogradu", navodi Bulatović.

Što se tiče mahinacija na aerodromu, prema novoj odluci Komunalne policije spremaju se pooštrene mere kontrole za koje se ne zna kada će biti usvojene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: