Potonuo remorker, nafta po Boki

U Bokokotorskom zalivu je potonuo stari vojni remorker, koji je bio na vezu između Risna i Perasta, a nafta koja se izlila iz njega zagadila je zaliv.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.10.2013.

15:53

Default images

Ovo je danas saopšteno iz crnogorske Uprave pomorske sigurnosti.

Vršilac dužnosti direktor Uprave pomorske sigurnosti Vladan Radonjić kazao je da remorker odavno nije bio u funkciji, a još nije poznato kako je došlo do toga da potone.

On je rekao da je u toku akcija sakupljanja izlivene nafte uz pomoć plovila opremljenih specijalizovanim branama i upijačima, prenose podgorički mediji.

Radonjić je dodao da je brzom reakcijom Uprave pomorske sigurnosti i kotorske Lučke kapetanije izbegnut veći ekološki incident u zalivu.

“Razvukli smo branu od 100 metara oko mrlje. To su specijalne brane za skupljanje nafte i ulja. Izlivena količina nije bila velika, jer dizel ima sposobnost da, u dodiru sa morskom vodom, većim delom ispari”, naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: