Novosti: Sprema se udar na Vučića

Neformalna grupa preti da naruši odnose u taboru naprednjaka na godišnjicu stranke, a iza operacije stoje tajkuni i pojedinci iz SNS, nezvanično saznaju Novosti

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 11.10.2013.

21:50

Default images

Zakulisne kalkulacije pojedinih krugova oko izbora šefa BIA, ogromni pritisci tajkuna sinhronizovani sa delom vladajuće koalicije, ali i sa pojedincima iz SNS, prete da naruše odnose u taboru naprednjaka.

Prema informacijama ovog lista, ova nezvanična "koalicija“ direktno je uperena protiv Aleksandra Vučića i osim pokušaja diskreditacije njegove borbe protiv korupcije, sračunata je i da pokvari odnose lidera SNS sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Kako nezvanično saznaju Novosti, ovaj neformalni front pokušaće da izvede prvi unutrašnji udar protiv Vučića 21. oktobra u "Kombank areni“ kada naprednjaci slave petogodišnjicu stranke.

Naši dobro obavešteni izvori prenose nam da se iza te koreografije kriju i pojedini članovi predsedništva SNS koji su prilikom poslednje „podele karata“ u Vladi ostali bez funkcija i koji smatraju da je Vučić oslabio partiju time što na ključna mesta u državi nije postavio stranačke funkcionere.

Kao vođe te neformalne struje pominjani su Vladimir Cvijan, koji se navodno tajno sastajao sa vlasnikom "Delta holdinga“ Miroslavom Miškovićem. Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da nema podele u SNS, a da svako ko želi da ga smeni može da pokrene proceduru prema statutu stranke. On je ponovio da sa Tomislavom Nikolićem ima veoma dobre odnose:

"Svi koji žele da me smene ili da urade bilo šta slično, uvek za tako nešto postoje stranački organi gde to može da se izvede. A nisam siguran da to želi gospodin Cvijan. Nikakav problem nemam i mislim da je to demokratsko pravo svakog člana stranke", rekao je Vučić u Leskovcu, gde mu je dodeljeno zvanje počasnog građanina tog grada.

Lider SNS poručio je da pošteno i časno radi svoj posao:

"Zato se ne plašim ni Đilasa ni Miškovića, ni ljudi iz drugih stranaka vlasti, ali ni iz moje stranke, kojima su pojedini tajkuni bliži iz različitih razloga".

Vučić je naglasio da je uvek spreman da odgovara za svoj rad stranci i građanima:

"Spreman sam da se ispita moj legitimitet i na republičkom i na lokalnom nivou, kao i na mestu predsednika stranke. Nikakav problem sa tim nemam".

U svakom slučaju, bilo da je reč o političkoj intrigi, ili da se radi o očiglednoj nameri, epilog bi trebalo vrlo brzo da bude poznat na stranačkim organima naprednjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

282 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: