"Najbolje da se Šarić sam preda"

Direktor policije Milorad Veljović poručio je odbeglom narko-bosu Darku Šariću da bi bilo najbolje da sam dođe i objasni šta je radio.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2013.

15:12

Default images

Istragom Šarićeve kriminalne grupe bave se sve policije u regionu.

"Što se tiče Darka Šarića njegov uticaj je širi nego na ovim prostorima, interes Srbije i zemalja u regionu je da se on pronađe i što pre privede licu pravde. Ja sam uvek tvrdio, a i sada tvrdim da je za Darka Šarića najbolje da sam dođe i objasni ono što je radio", rekao je Veljović.

Ovo nije prvi put da direktor policije poziva Šarića da se preda. On je u više navrata rekao da je ubeđen da će Darko Šarić jednog dana doći u Beograd i saopštiti svoju ulogu i da je to najbolje za njega.

"To može da se protumači tako da on nije u dohvatu naše policije. Možda bi više značaja imalo da je neko, recimo iz zemalja našeg okruženja, pozvao Šarića da se preda ili neko iz one zemlje gde se on zaista nalazi. Ovo govori da on i dalje nije u dohvatu naše policije i da nade da će to biti uskoro - izgleda nisu bile stvarne", ocenjuje za TV B92 novinar Blica Vuk Z. Cvijić.

Direktor policije Veljović je ranije danas rekao da se sve istrage rade u saradnji sa tužilaštvom. To se odnosi i na istragu protiv bivšeg šefa kabineta ministra Dačića, koji se dovodi u vezu sa Šarićem i čije saslušanje se već dugo očekuje i na slučaj "Miše Banane".

"Što se tiče Branka Lazarevića vi dobro znate da mi taj predmet radimo u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i stupanjem na snagu novog zakona, odnosno tužilačke istrage policija će isključivo i samo isključivo postupati po nalogu tužilaštva i tako i postupa", rekao je Veljović.

Na najavu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da će svi načelnici policijskih uprava biti birani na konkursu, Veljović je rekao da nema ništa protiv toga i da je zagovornik depolitizacije policije, ali da, kako je rekao, za sada ne postoji zakonska mogućnost za to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: