DS: Otkud konvoj vozila u Vrbasu?

Poslanik DS Srđan Milivojević pozvao je Agenciju za borbu protiv korupcije "da vidi kako se troše pare poreskih obveznika u predizbornoj kampanji u Vrbasu".

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2013.

12:38

Default images

On je upitao u kom svojstvu je najavljen odlazak predsednika Srbije Tomislava Nikolića u taj grad.

Milivojević je, u delu sednice kada poslanici postavljaju pitanja članovima vlade, tražio odgovor kako to da u državi nema novca za citostatike i stentove, ali "ima za gorivo za službene automobile koje koriste čelnici SNS u kampanji za lokalne izbore u Vrbasu".

"Čuli smo nove mere štednje, a juče smo imali priliku da u praksi vidimo kako izgledaju - 100 automobila Vlade i javnih preduzeća, od kojih bar pet šestina nema pravo na rotaciju, uputilo se sa rotacionim svetlima u Vrbas", rekao je Milivojević u obraćanju ministrima.

On je "izračunao" da je tada potrošeno oko pet miliona dinara.

"Bilo je 110 automobila u tom vojvođanskom mestu, puta 45 litara goriva koliko su potrošti do tamo i nazad, a sve to puta 152 dinara, iznosi pet miliona dinara. U državi nema para za stentove i za citotastike, a ima para za to", rekao je Milivojević.

Milivojević je upitao i zašto je najavljen odlazak predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Vrbas, da li da je to zato da bi pojačao kampanju SNS.

"Gde je Agencija za borbu protiv korupcije da vidi kako se troše pare posreskih obveznika. To vide građani Vrbasa, ali je pitanje za Agenciju šta će preduzeti ljudi koji tu rade, da li će tražiti troškove kampanje u Vrbasu", pitao je posalnik DS.

On smatra da tako nešto "nije viđeno u istoriji parlamentarizma" i da se nada da i Agencija za borbu protiv korupcije to vidi.

Lokalni izbori u Vrbasu biće održani u nedelju 13. oktobra, a građani će moći da biraju između osam izbornih lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: