Telo nastradalog Srbina u Čikagu

Telo nastradalog studenta iz Crvenke Vladana Jovanovića (24), koji je poginuo prošlog petka u saobraćajnoj nesreći u Severoj Dakoti, biće preneto u Čikago.

Izvor: Beta

Sreda, 09.10.2013.

19:53

Default images

Odakle bi trebalo da se organizuje dalji prevoz u Srbiju, saznaje Tanjug.

Kako je rečeno u bolnici "Henetin Medikal sentr" u Mineapolisu, povredjeni Dušan Travica je, zbog težine povreda, prebačan na dalje lečenje u taj grad, i nalazi se u kritičnom stanju, dok je Goran Šišarica i dalje u bolnici "Triniti helt" u Dakoti i njegovo stanje je poboljšano.

Kako se nezvanično saznaje, ambasada i konzulat su u stalnom kontaktu sa bolnicama u kojima se nalaze povređeni mladići.

Nesreća u blizini gradića Rej u Severnoj Dakoti dogodila se u petak uveče, 4. oktobra, a srpska ambasada je o tome obaveštena narednog jutra.

Iz ambasade su odmah preneli informaciju u Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) u Beogradu, kao i u čikaški konzulat koji je stupio u kontakt sa prijateljima povređenih i nastradalog Jovanovića. Konzulat je kontaktirao pogrebno preduzeće Sveta Gora u Čikagu, gde bi danas trebalo da bude preneto njegovo telo.

Takođe, konzulat Srbije u Čikagu je celokupnu medicinsku dokumentaciju prosledio MSP, kako bi roditelji povređenih mogli da dobiju vizu u ambasadi SAD u Beogradu.

Kako je saopštilo MSP, uz posredovanje Konzularnog odeljenja ministarstva, majka povređenog, Anđelka Travica, dobila je američku vizu po skraćenom postupku i očekuje se da će 10. oktobra krenuti za SAD, Trojica mladića iz Srbije su se od juna nalazila u Severnoj Dakoti u okviru "work and travel" programa.

Ambasada Srbije u SAD uputila je apel srpskoj dijaspori da uplati humantiranu pomoć za prenos posmrtnih ostataka Vladana Jovanovića u Srbiju i lečenje Dušana Travice i Gorana Šišarice, koji su teško povredjeni prošlog petka u saobraćajnoj nesreći u Severnoj Dakoti.

Ambasada je dala broj žiro računa Vojvodjanske banke, na koji mogu da se uplaćuju novčana sredstva, navedeno je u saopštenju, uz napomenu da se očekuje da uskoro bude dostupan račun i u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: