"Bar 10 kandidata boljih od Đilasa"

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić kaže da u redovima te stranke postoji više sposobnijih i kvalitetnijih kandidata od doskorašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.10.2013.

22:52

Default images

Gašić je izjavio da još nije poznat kandidat naprednjaka za gradonačelnika Beograda.

On je naveo da SNS ima minimum deset ljudi sposobnijih i kvalitetnijih od Đilasa i koji sigurno ne bi dozvolili da se grad zadužži 900 miliona evra.

Govoreći o izborima, Gašić je ponovio da SNS ne beži od izbora, ali smatra da su izbori neprimereni u ovom trenutku.

"Ako neko misli da će nas uplašiti njihovim stalnim pominjanjem grdno se vara. Ali, smatramo da ne bi bilo primereno da idemo na birališta u ovom trenutku, jer imamo mnogo ozbiljnijih stvari koje moramo da rešimo", rekao je Gašić za "Novosti“".

Kada su u pitanju vanredni izbori u Vojvodini Gašić ocenjuje da su neophodne promene i novi izbori za pokrajinski parlament.

On smatra da je aktuelna vlast u pokrajini odavno izgubila legitimitet zbog mnogobrojnih zloupotreba i da to pokazuju građani koji su glasali za SNS na svim lokalnim izborima u poslednje vreme, od Limana, koji je bio tradicionalno uporište demokrata, pa do Srbobrana, Kovina, Vrbasa...

"DS i Pajtić su svojim katastrofalnim odnosom prema imovini građana opustošili ovu nekad najperspektivniju i najbogatiju regiju u Srbiji. Uništili su sve za šta su se uhvatili i čime su raspolagali", naveo je.

Upitan da li bi nove ekonomske mere mogle da ugroze koaliciju na republičkom nivou Gašić objašnjava da su mere nužne da bi Srbija opstala i da je zatečena uništena privreda usled kriminalnih tajkunskih privatizacija.

"Mere su nužžne da bi Srbija opstala, a zemlja je veća od naših političkih interesa. I Srbiji može da pomogne samo širok konsenzus građana, funkcionera, političkih stranaka... Građani imaju poverenja u mere koje su doneli prvi potpredsednik Vlade, ministri i, naravno, premijer. Posežemo danas za teškim reformama, jer je za 12 godina pet puta uvećan javni aparat. Nijedna ekonomija ne može to da izdrži. Mislite da SPS više voli penzionere ili socijalno ugrožene nego mi? Sigurno je da bismo s populističkim merama i trenutnim rejtingom mogli da dobijemo 80 odsto poverenja građana, ali to bi bilo kratkog daha", rekao je Gašić.

Povodom najavljene zamene funkcionera iz SNS za koje se utvrdi da ne zadovoljavaju kriterijume Gašić navodi da su mnogi zbog privilegija "porasli“ da ne može da ih dobije ni predsednik stranke, a kamoli neko od nižih funkcionera ili članova.

"Kristališu se merila po kojima će se ocenjivati rad lokalnih funkcionera, predsednika opština, gradonačelnika, direktora javnih preduzeća. To su uštede u lokalnim samoupravama, zapošljavanje, izdvajanja za porodilje, mlade, kulturu, sport, infrastrukturu, uređenje grada", naveo je Gašisć.

On je najavio da će timovi biti osnaženi tamo gde nisu moguće momentalne zamene kadrova i da se neće dozvoliti da u naredna tri meseca kadrovi ne budu ponovo pod lupom.

"Već smo raspustili 20 opštinskih odbora. Tim činom smo pokazali jasnu razliku, jer su drugi raspuštali odbore kad su padali sa vlasti, a mi to činimo dok smo na vlasti".

Upitan da li očekuje prelazak još funkcionera DS u SNS on kaže da postoje svakodnevni kontakti sa bivšim i sadašnjim funkcionerima DS, kao i da su naprednjaci otvoreni i za pripadnike drugih političkih opcija koji tu stranku vide kao drugačiju, sa konkretnim rezultatima.

"Imamo više od 400.000 članova, a samo u Kruševcu - 12.500. Prelazaka ima i na lokalnom nivou, a stranački organi donose konačne odluke o prijemu. Utvrdili smo i jasne kriterijume. Jer, ima i 'preletača' koji misle da će pristupnicom izvesno zadržati funkcije, mada su u većini oni koji našu stranku ne vide kao interesnu grupaciju", objasnio je Gašić koji je i gradonačelnik Kruševca.

Komentarišući izjave lidera DS Dragana Đilasa povodom "transfera"“ Dragoslava Nikolića u SNS Gašić kaže da Đilas pričom o diktaturi i političkim procesima želi da napravi samo zaštitu za sebe i bliske saradnike, koji su ojadili zemlju.

"To je medijsko spinovanje, a ne realnost. Ne podiže SNS krivične prijave, nego tužilaštvo i policija. I čega ima da se plaše ako su čisti i ako se nisu ogrešili o narod", ukazao je Gašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: