Ukinuta oslobađajuća presuda Srbima

Euleksovo sudsko veće Apelacionog suda u Prištini ukinulo je oslobađajuću presudu za troje Srba iz opštine Novo Brdo.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.10.2013.

17:06

Default images

Oni su optuženi za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Advokat Dejan A. Vasić izjavio je danas Tanjugu da je sudija Tor Tomasen ukinuo oslobađajuću presudu Srećku i Slobodanu Martinoviću i Svetlani Stojanović iz opštine Novo Brdo.

Vasić, koji je branilac Srećka Martinovića, kazao je da je predmet vraćen na ponovni postupak.

"Apelacioni sud je oglasio nedozvoljenim dokazima izjave jednog od oštećenih koje su date u istražnom postupku, a u kojima nijednom rečju nije spominjao okrivljene", rekao je Vasić.

On je ocenio da se radi o, kako je rekao, poprilično zbunjujućoj odluci žalbenog suda koja može bitno promeniti tok postupka.

Policija Euleksa 24. septembra 2009. godine uhapsila je Srećka i Slobodana Martinovića iz Plavica i Svetlanu Stojanović iz Bostana, sve iz opštine Novo Brdo.

Osumnjičeni su da su oštećene "u periodu od 17. do 22. aprila 1999. godine podvrgli teškoj patnji i povredama, da su primenjivali mere zastrašivanja i terora tako što su oštećene lišili slobode i premlatili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: