Jeremić:Opravdaću poverenje građana

Bivši član DS, a sada nezavisni poslanik Vuk Jeremić, položio je zakletvu u Parlamentu i od danas je u skupštinskim klupama.

Izvor: B92

Petak, 04.10.2013.

10:33

Default images

Jeremić je rekao da mu je velika čast što će kao parlamentarac predstavljati građane, istakavši da je to odgovornost i privilegija.

U prvom obraćanju novinarima, kao nezavisni poslanik, pošto je prethodno položio zakletvu pred skupštinom, Jeremić je rekao da je to za njega veliki i značajan dan i da se raduje što će predstavljati građane, a da će svojim iskustvom, znanjem i vezama doprineti unapređenju rada parlamenta.

"Trudiću se da opravdam poverenje", rekao je Jeremić.
Tanjug
On je dodao da u poslaničke klupe seda pošto je završio mandat na čelu Generalne skupštine UN, što je pre godinu dana, kada je izabran na tu međunarodnu funkciju, i obećao. Prema njegovim rečima, u međuvremenu su se dogodile stvari koje nije planirao i koje nije želeo, a to je njegovo isključenje iz DS.

"Obavestio sam predsednika parlamenta Nebojšu Stefanovića da istupam iz poslaničkog kluba DS i da ću raditi kao nezavisni poslanik", rekao je Jeremić.

U skupštini je u toku rasprava o Izmenama zakona o javnoj svojini.

Izvršni odbor DS je na sednici u februaru ove godine isključio Vuka Jeremića iz stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora DS i kršenja Statuta stranke.
Tanjug
Prema pisanju beogradske štampe, Vuk Jeremić će sredinom meseca osnovati Institut za međunarodne odnose i održivi razvoj, a u radu te institucije će mu pomagati Džefri Saks, Migel Anhel Moratinos i drugi istaknuti predstavnici međunarodne politike koji su bili članovi Visokog saveta predsednika GS UN.

Jeremić se prošlog meseca oprostio od Generalne skupštine UN. Vuk Jeremić je na kraju jednogodišnjeg mandata rekao da je bio počastvovan što je imao priliku da služi svetu u ime svog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: