Gradonačelnica tuži novinare

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović izjavila je da nije bilo masovnog trovanja u tom gradu i da će tužiti sve novinare koji su pisali o epidemiji.

Izvor: B92

Sreda, 02.10.2013.

18:04

Default images

"Vi znate da je 9. i 10. septembra grad Smederevo i sve lokalne i nacionalne medije preplavila informacija da se određeni broj ljudi potrovao pljeskavicama, pa i dve trudnice i da gradonačelnik krije epidemiju", rekla je Jasna Avramović na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da ne zna da li su novinari jurili za senzacijama, ali i dodala da su izjave koje je davao direktor Bolnice Goran Kuljanin i
načelnica Dečjeg odeljenja Slavica Anđelković pokrenule tu "lavinu", "a oni pripadaju političkoj partiji Ujedinjenih regiona Srbije".

"Dobili smo odgovor najrelevantnije ustanove, Zavoda za zaštitu javnog zdravlja Požarevac, da ono što se tih dana dešavalo u Smederevu, nije bilo ništa enormno što bismo mogli da povežemo sa Smederevskom jeseni. Znači nema epidemije, niti je bilo epidemije trovanja hranom", rekla je Jasna Avramović.

Gradonačelnica Smedereva je rekla da će tužiti sve novinare koji su pisali da se neuobičajeno mnogo građana 9. i 10. septembra javilo za medicinsku pomoć u Bolnicu, Dom zdravlja i Dečji dispanzer.

"Duboko žalim zbog svega onoga što se desilo, i daćete mi za pravo, da je neko svojim brzopletim izjavama naneo štetu gradu. Kakav će epilog biti daće sudski organi jer će grad Smederevo podneti prijave protiv svih onih koji su zaista narušili kredibilitet Smederevske jeseni", rekla je gradonačelnica Smedereva.

Jasna Avramović je navela da je davala izjave novinarima "onakve kakve je dobijala od relevantnih ustanova", a da će novinari na sudu morati da kažu odakle im informacije o obolelima.

Na vlasti u Smederevu je koalicija SNS, SPS, DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: