Sneg na Kopaoniku i Staroj planini

Prvi sneg danas je pao na Kopaoniku i na Staroj planini, na Babinom zubu gde je uveliko zabeleo krovove.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.10.2013.

17:29

Default images

Uprkos hladnom vremenu sneg se na Kopaoniku nije zadržao.

"Tokom dana padao je, prvi ove jeseni, slab sneg koji se nije zadržao na zemlji", rekao je dežurni u meteorološkoj stanici na toj planini Bratislav Marić.

U hotelu Elektroprivrede Srbije na Babinom zubu kažu da je sneg ove godine pao ranije nego ikada i nadaju se dobroj skijaškoj sezoni.

"Ne pamtim da je nekada ovako rano pao sneg. Prošle godine smo u toku celog oktobra imali temperature od oko dvadeset stepeni, a ove već 2. oktobra pada sneg. Zabeleo je krovove i travu ali ga na asfaltu još uvek nema. Nadamo se da je ovo nagoveštaj dobre skijaške sezone", rekla je Tanjugu Slavica Đordjević zaposlena u tom hotelu.

Ski centar Stara planina nalazi se podno Babinog zuba na nadmorskoj visini od preko 1.700 metara nadmorske visine. Trenutno je temperatura na Babinom zubu jedan stepen ispod nule.

U Srbiji je danas najtoplije u Somboru, gde je u 13 časova izmereno 13 stepeni.

U Loznici, Sremskoj Mitrovici, Požegi, Leskovcu i Vranju izmereno je 12, a na Paliću, u Novom Sadu, Valjevu, Kraljevu i Nišu 11 stepeni.

U Zrenjaninu, Kikindi, Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji i Dimitrovgradu izmereno je 10, a u Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci devet stepeni.

U Banatskom Karlovcu, Velikom Gradištu i Zaječaru izmereno je osam, u Negotinu, na Zlatiboru i u Sjenici sedam, a na Crnom vrhu dva stepena.

U Srbiji će sutra posle oblačnog jutra, na istoku sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom, pre podne biti postepeno razvedravanje u severnim i zapadnim, a posle podne i u ostalim krajevima.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab do umeren severozapadni, jutarnja temperatura iznosiće od tri do osam, najviša dnevna od 10 do 14 stepeni.

I u Beogradu će sutra ujutru biti oblačno i hladno, pre podne očekuje se postepeno razvedravanje, a posle podne pretežno sunčano.

Vetar će biti slab do umeren severozapadni, jutarnja temperatura iznosiće oko pet, najviša dnevna oko 11 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 10. oktobra, biti pretežno sunčano, u petak i subotu ujutru ponegde sa slabim mrazem, po kotlinama i dolinama reka sa maglom.

Od subote će biti toplije, za vikend u košavskom području, uz pojačan jugoistočni vetar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: