"Nisam favorizovala neke opštine"

Potpredsednica URS-a i bivša ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović izjavila je da nije favorizovala pojedine opštine.

Izvor: B92

Utorak, 01.10.2013.

14:34

Default images

Kalanovićeva je Tanjugu rekla da je sadašnji ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović verovatno stekao takav utisak jer još nije sagledao sve teme na pravi način.

Mirović je u Kažiprstu B92 izjavio da je to ministarstvo u prošlosti finansiralo neke lokalne samouprave u skladu sa političkim kriterijumom i naveo primer održavanja puteva u Zaječaru.

"Ja sam kao resorni ministar, koji je u prethodnom mandatu osmislio model zimskog i letnjeg održavanja, i želim da pravilno informišem javnost. Nema favorizovanih opština, a zimsko i letnje održavanje regulisano na najtransparentniji mogući način kroz Zakon o budžetu, koji definiše namenska sredstva za održavanje po kilometru svakoj opštini", objasnila je Kalanovićeva.

Prema njenim rečima, za kilometar letnjeg i zimskog održavanja predviđen je isti iznos po kilometru i u Novom Sadu, i u Trsteniku, i u Zaječaru, i u Sjenici, i u Vranju.

"Moja zabrinutost je da veliki broj opština nisu potrošile nijedan dinar za održavanje, a posao ministra je upravo da podstakne opštine da namenska sredstva iskoriste kako bi se dobro pripremile za zimu, jer imamo još 45 dana do zimske sezone", kazala je Kalanovićeva.

Prema njenim rečima, Zaječar je potrošio samo 50 odsto od 41 miliona dinara opredeljenih sredstava i mora da se aktivira da potroši sva sredstva, kao što su to učinile neke dobro organizovane opštine.

Mirović je, upitan da prokomentariše rad ministarke Verice Kalanović, koju je zamenio na čelu resora, rekao da je prethodna administracija pokazala rezultate, ali ne u meri u kojoj bi on želeo.

"Finansijska realizacija u ovom momentu nije veća od 30 odsto, što znači da je realizovano oko 30 odsto planiranih investicija, a ja sam mišljenja da 1. oktobra realizacija ne bi smela da bude ispod 70 odsto, a na kraju godine 85 odsto", kazao je Mirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: