Jovičić: Grad nastavlja da radi

Izbori u Beogradu biće kada o tome bude postignut politički konsenzus, a u međuvremenu će Grad nastaviti normalno da funkcioniše, kaže Aleksandar Jovičić.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.09.2013.

10:38

Default images

Šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu je ocenio da se oko tog pitanja veštački pravi tenzija.

Naprednjaci jedva čekaju izbore u Beogradu i SNS će ubedljivo pobediti, rekao je Jovičić.

Prema njegovim rečima, i bilo koja privremena mera ili prinudna uprava bi bila bolja za grad Beograd nego politika koju je do sada vodio smenjeni gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

"Grad Beograd je odavno stao i mi želimo da ga pokrenemo", naglasio je Jovičić gostujući na TV Pink.

SNS će smanjiti gradsku administraciju, pokrenuti važne projekte, napraviti presek stanja rada gradskih preduzeća... , rekao je on dodajući da nije toliko bitno ko će biti kandidat SNS - a za gradonačelnika već da je mnogo važniji timski rad.

On je optužio Đilasa da je iza sebe ostavio gradska preduzeća sa velikim dugovima navodeći kao primer Beograd-put s dugom od 21 miliona evra, jer su "Đilas i LDP izvlačili pare iz Beograd-puta za kampanje".

Menadžer Gradskog odbora LDP u Beogradu Mladen Bašić je to demantovao, navodeći da je grad ostao dužan Beograd putu za izvršene radove i upitao Jovičića da li će sutra gradska javna preduzeća funkcionisati po modelu koji je definisao direktor Železnica Dragoljub Simonović, koga je na tom mestu postavila SNS.

Preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija je 46 miliona evra u dugu, Beogradske elektrane 233 miliona evra, Gradska čistoća 17 miliona evra, GSP 61 milion evra, naveo je Jovičić.

On tvrdi da je Đilas potpuno uništio gradski budžet i napravi katastrofalno stanje u prestonici.

Sa druge strane, Mladen Bašić je optužio SNS da je uveo "vanredno stanje" u Beogradu samo zbog želje da se smeni jedan čovek - Đilas i da naprednjaci nemaju nikakav konkretan plan šta treba uraditi u Beogradu.

Bašić je, gostujući na TV Pink, naveo da je SNS "vrhunski neodgovorna" prema Beograđanima.

Prema njegovim rečima, SPS ima "zanimljivu poziciju u toj priči", jer je ta stranka bila na vlasti u ovom gradu, a od njih se nije čula bilo kakva kritika na račun vođenja vlasti u Beogradu u prethodnom periodu, dok je LDP imala niz sukoba zbog kritiovanja beogradske vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: