Pilot imao srčani udar u toku leta

Kapetan aviona imao je tokom leta srčani udar, ali je uspeo da obavi prinudno sletanje i kasnije je umro u bolnici u Bojsiju, saopštili su američki zvaničnici.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

19:06

Default images

Avion američke kompanija "Junajted erlajns", boing 737-900 sa 161 putnikom i šest članova posade, bezbedno je sleteo oko 20 časova po lokalnom vremenu u Bojsi, gde su pilota čekala kola hitne pomoći da ga prebace u bolnicu.

Tokom noći pilot je umro, potvrdila je portparolka regionalnog medicinskog centra "Sveti Alfons" Dženifer Krajnik.

Avion na letu od Hjustona do Sijetla preusmeren je u prestonicu američke države Ajdaho zbog potrebne hitne medicinske pomoći za kapetana aviona, rekla je portparolka kompanije Kristen Dejvid i dodala da se ukrcao drugi pilot i nastavio let do odredišta, prenela je agencija AP.

Ona je dodala da je kapetan aviona "očigledno imao srčani udar" tokom leta, tim pre što su neki putnici za lokalnu televiziju naveli da je stjuardesa, preko razglasa, pitala da li ima lekara u avionu i da je jedan putnik otišao u kokpit da pomogne.

Zvanični uzrok smrti pilota još nije saopšten, dodaje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: