Austrija: Osuđeno 7 Pink Pantera

U Austriji je na zatvorske kazne od šest do 12 i po godina osuđeno sedam muškaraca osumnjičenih da pripadaju međunarodnoj kriminalnoj grupi Pink Panter.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

21:53

Default images

Svi optuženi, srpskog porekla, priznali su da su opljačkali od ferbuara 2012. do marta 2013. godine četiri zlatare u Beču i jednu u Salcburgu, i to na nasilan način, prema snimicima kamera za nadgledanje tih radnji.

Glavni optuženi, 36-godišnji mesar, napao je sekirom jednog zaposlenog u zlatari u Beču.

"Nema sumnje da su ti zločini počinjeni u orgnizovanoj bandi", izjavio je sudija Andrea Filip.

Osmi osumnjičeni, koji je verovatno bio vozač bande, negirao da je tada znao o čemu je reč, i on je osuđen na osam meseci zatvora i uslovnom zatvorskom kaznom od tri godine.

Grupa Pink Panter, kako se procenjuje, ima oko 220 članova, a pripadnici su pretežno sa prostora bivše Jugoslavije. Ta kriminalna organizacija dobila je reputaciju profesionalnih kradljivaca, jer napada luksuzne juvelirnice u celom svetu i procenjuje se da su ukrali nakit vredan 250 miliona evra u poslednjih deset godina.

Ime su dobili od britanskih policajaca posle jedne pljačke u Londonu 2003. godine. Tada su ukrali dijamant i sakrili ga u kremu za lice, kao u jednom od humorističkih filmova "Pink Panter" reditelja Blejka Edvardsa, s Piterom Selersom u glavnoj ulozi inspektora Kluzoa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: