Zelena partija podržava Prajda

Zelena evropska partija uputila je poruku podrške organizatorima i učesnicima Parade ponosa i pozvala nadležne da preduzmu mere da zaštite ovu šetnju.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

17:01

Default images

"Želimo da budemo jasni u pogledu naše podrške za sve učesnike beogradskog Prajda. Njihova hrabrost u zalaganju za osnovna ljudska prava je glasan poziv za celu Evropu, jer svako ima pravo da voli", kazala je ovim povodom predsedavajuća EGP Monika Frasoni.

Kako se navodi u saopštenju, EGP podržava izjavu predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića da će predstojeća Parada ponosa pozitivno uticati na odnos zemlje sa Evropskom unijom.

"Uspešna Parada i odgovarajuća bezbednost obezbeđena od vlasti bi doprinela većim pravima LGBT zajednice i bila bi još jedan znak posvećenosti Srbije u pogledu stvaranja kulture tolerancije i različitosti", dodaje se u saopštenju.

U EGP ističu da u celoj Evropi postoji "potreba za sistematičnom akcijom" za jačanje svesti o osnovnim pravima, posebno od kada je Rusija "počela da proganja i maltretira" svoju LGBT zajednicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: