Raspodela soba u domovima brucošima

Brucoška raspodela mesta za devojke završena je u Studentskom domu Karaburma. Najbolje rangiranim studentkinjama ključeve od soba uručio ministar prosvete.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

10:43

Default images

Ključeve od soba danas je dobilo 619 devojaka, a raspodela za 379 mladića zakazana je za sutra.

Direktor Studentskog centra Beograd Milovan Petrović rekao je da je ove godine za smeštaj u domu konkurisalo 2.355 brucoša, ali da je dom dobilo 998 sa najboljim prosekom iz srednje škole.

"Imali smo 384 devojke i 161 mladića sa prosečnom ocenom 5.00. Poslednja na listi među devojkama koja je dobila mesto u domu imala je prosek iz srednje škole 4.88, dok kod mladića 4.77", naglasio je Petrović.

Ministar prosvete Tomislav Jovanović uručio je ključeve od soba za pet najbolje rangiranih studentkinja : Marinki Cinkovski, Andrijani Ilić, aleksandri Radović i sestrama Katarini i Aleksandri Đurđić.

On je studentima poručio da od 1. oktobra za njih počinje novi život, ali da ne žure da isprobaju sve čari velegrada, jer za to ima vremena i da se potrude da studije završe u roku i da svojim radom vrate uloženo i državi i roditeljima.

"Vi ste sadašnjost i budućnost ove zemlje", poručio je ministar studentima. Poslednji rok za useljenje brucoša u domove je 4. oktobar, ukoliko se do tada ne usele gube pravo na smeštaj.

Ministar je rekao da uslov za upis u narednu godinu na fakultetima ostaju isti i dodao da je 9 prosek koji je potreban da bi student ostvario prava na stipendiju.

Prema njegovim rečima, svi studenti koji iz unutrašnjosti dolaze u novu sredinu trebalo bi da imaju priliku da dobiju smeštaj u studenski dom.

Na pitanje novinara zašto je smeštaj i ishrana u domovima poskupela za 29 odsto, direktor Studenskog centra Beograda Milovan Petrović kazao je da bonovi nisu poskupeli, već participacija.

"Cena doručka je bila 31 dinar, a sada je 40 dinara, dok je cena ručka sada 72 dinara", rekao je Petrović.

Petrović je kazao da se za smeštaj u domu na Karaburmi mesečno plaća 1.248 dinara i da cene variraju u zavisnosti od doma.

On je dodao da su završeni svi planirani radovi u studentskim domovima u Beogradu, da je najviše posla bilo u restoranima, kao i da su prepravke kupatila završene, te da je sve spremno za prijem studenata.

Za smeštaj u Studenskom domu Karaburma prijavilo se 2.355 studenata, a zbog ograničenih kapaciteta primljeno ih je 988.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: