"Vučić je prokockao šansu građana"

Aleksandar Vučić je apsolutno prokockao ogromnu šansu koju su mu pre 14 meseci dali građani Srbije, kaže za Danas lider DS Dragan Đilas.

Izvor: Danas

Petak, 27.09.2013.

22:57

Default images

Đila je rekao i da misli da će posledice po sve nas, po celu zemlju, biti katastrofalne.

"Cela ova situacija je dokaz neodgovornosti ljudi koji danas vode Srbiju. Ne možete, ne smete da uvodite Beograd u ovakvo stanje, a da nemate plan šta će biti dan posle. Zakon me obavezuje da sedim u Starom dvoru do izbora novog gradonačelnika ili uvođenja privremenog veća. To mi apsolutno nije prijatno, ali ćemo i ja i svi moji saradnici iz odgovornosti prema svom gradu raditi maksimalno što možemo još ovih nekoliko dana ili nedelja", kaže Đilas.

Doskorašnji gradonačelnik kaže da izbori za Beograd mogu da budu održani već do kraja godine, ako se održavaju po sadašnjem zakonu.

"Ako želimo napokon da omogućimo građanima da direktno biraju gradonačelnika i odbornike, onda bi mogli da se održe u februaru ili martu. Vlast je u paničnom strahu od direktnih izbora, zato kao papagaji ponavljaju floskulu da se u izbornoj godini zakon ne menja. Da oni nisu napravili ovu budalaštinu pre pet dana, izborna godina bi bila 2016. A i da bude 2014, pa zar nije važnije da se posluša stav građana, a ne da se bavimo time kakva je praksa u svetu. Pa u tom istom svetu ne smete reč da progovorite o istragama i hapšenjima, nikome na pamet ne pada da šef svih obaveštajnih službi bude lider vladajuće partije, ne koriste se mediji za obračun s političkim protivnicima, i to čak i elektronski mediji sa nacionalnom frekvencijom. Građani Beograda, njih preko 80 odsto, hoće da biraju svog gradonačelnika direktno. Ko im to ne dozvoljava, taj krši njihovo osnovno pravo da ih vlast sluša", kaže Đilas.

Ceo intervju možete da pročitate OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: