Dveri najavile protest kad i Prajd

Vanparlamentarni pokret "Dveri" organizovaće u subotu, 28. septembra, u Nemanjinoj ulici u Beogradu, skup protiv Vlade Srbije i Parade ponosa.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.09.2013.

11:50

Default images

Podsetimo, Parada ponosa zakazana je za isti dan.

Lider "Dveri" Vladan Glišić rekao je danas novinarima da će dan ranije, u petak, 27. septembra, u 17 časova biti organizovana i porodična šetnja u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Kako je naveo, oba skupa koja organizuju "Dveri" treba da istaknu značaj porodičnih vrednosti u znak protesta zbog Parade ponosa.

"Dveri" su, prema Glišiću, zatražile odobrenje od policije za održavanje svojih skupova u Beogradu, ali još nisu dobile nikakav odgovor na pitanje da li su okupljanja dozvoljena. "Policija može da zabrani naše skupove, ali mi ćemo doći, pa neka oni primenjuju zakonska sredstva", rekao je Glišić.

Lider "Dveri" je rekao i da oni žele da njihovi skupovi proteknu mirno i bez nasilja. On je izrazio bojazan od nasilja na najavljenim skupovima, jer, kako je rekao, živimo u frustriranom društvu, u kome svaka sitnica može da izazove požar.

Glišić je rekao da, ako Vlada Srbije odluči da zabrani Paradu ponosa, to će biti isključivo zbog izbora, a ne zbog straha od nasilja na ulicama Beograda.

"Dveri" će organizovati protestne skupove protiv Parade ponosa i Vlade Srbije, koja je, po njima, najneodgovornija Vlada u istoriji Srbije po pitanju odnosa prema porodici.

Upitan o tome kako tretira pitanje LGBT zajednice, Glišić je rekao da je protiv diskriminacije, jer je seksualna orijentacija pravo na privatnost, koje ne treba da se zloupotrebljava u javnom prostoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: